A lăsat baltă toți pasagerii și a plecat acasă

16 Sep 2016 | scris de Vlad Gheorghieș
A lăsat baltă toți pasagerii și a plecat acasă

Trenul, ce trebuia să ajungă la Madrid la ora 23.15, a plecat cu întarziere din Santander, iar după ce a ajuns în Osorno, provincia Palencia, mecanicul a oprit motorul și a plecat acasa, asta în ciuda faptului că nu există un alt mecanic care să preia garnitura.

 

Pasagerii trenului au declarat că au fost informați inițial de faptul că întârzierea se datoreaza unei “probleme tehnice”, iar apoi li s-a comunicat că mecanicul nu mai poate continua călătoria deoarece acesta ar încalca limita maximă de lucru de 5 ore și jumătate.

 

În cele din urmă pasagerii trenului au ajuns la destinație la ora 2.30

 

Purtătorul de cuvânt al sindicatului mecanicilor de tren, Semaf, a declarat că gestul mecanicului nu a fost unul de protest, acesta fiind forțat să își încheie activitatea “pentru a respecta cerințele legale”.

 

“Mecanicii de tren nu au voie să opereze garnituri pentru mai mult de 5 ore și jumătate”, a explicat purtătorul de cuvânt al sindicatului Semaf, Carlos Segura, pentru ziarul local El Diario Montanes.

 

“El a raportat centralei în mod repetat faptul că schimbul lui se apropie de sfârșit și că va depăși limita legală de lucru dar nu a primit niciun răspuns, așa că a trebuit să oprească”, a completat Segura.

Alte stiri din Externe

Ultima oră