Grey. E vremea să auzim și povestea lui Christian

28 Sep 2015
Grey. E vremea să auzim și povestea lui Christian
A fost primul volum din seria „Fifty Shades of Grey”, apoi al doilea și al treilea. După primul a ieșit un film. Se face și după celelalte două. Ce ar mai putea urma? Ce ați zice de povestea spusă nu din punctul de vedere al tinerei margareteAnastasia, ci dintr-al maestrului Christian. Cuuum? A mai făcut-o și Fowels în romanul de debut, „Colecționarul”? Poate doamnei E.L. James i-a plăcut ideea

Este așadar rândul lui Christian să vorbească: dezvăluindu-ne gândurile şi visele lui, E L James ne oferă o perspectivă nouă asupra poveştii de dragoste care a încântat milioane de cititori din întreaga lume. "Grey" a apărut zilele acestea  la Editura Trei.

Haos în lumea unui control freak

Christian Grey controlează totul în jurul său; lumea lui este ordonată, disciplinată şi pustie – până în ziua în care Anastasia Steele îşi face apariţia în biroul său: forme atrăgătoare şi un păr castaniu rebel. Christian încearcă s-o uite, dar devine subjugat de emoţii pe care nu le poate înţelege şi cărora nu le poate rezista. Spre deosebire de toate femeile pe care Christian le-a cunoscut vreodată, timida şi naiva Ana pare să vadă dincolo de omul de afaceri genial şi de stilul său de viaţă luxos până în adâncul inimii sale rănite şi reci.

Relaţia lui cu Ana va alunga oare coşmarurile din copilărie care-l bântuie în fiecare noapte? Sau dorinţele sale sexuale întunecate, nevoia excesivă de control şi dispreţul faţă de sine care-i umplu sufletul o vor alunga pe această fată şi vor distruge speranţa fragilă pe care ea i-o oferă?

"Acest nou roman, împreună cu trilogia şi adaptarea cinematografică, scot la iveală fanteziile femeilor, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun." - The Mail on Sunday




OK, câte ceva despre autoare...

După ce a lucrat douăzeci şi cinci de ani în televiziune, E L James a hotărât să-şi urmeze visul din copilărie, acela de a scrie poveşti de care oamenii să se îndrăgostească. Rezultatul a fost senzualul romance Cincizeci de umbre ale lui Grey şi cele două continuări ale sale, Cincizeci de umbre întunecate şi Cincizeci de umbre descătuşate, o trilogie care a înregistrat vânzări de peste 125 de milioane de exemplare şi a fost tradusă în 52 de limbi.

În 2012 E L James a apărut în seria Barbarei Walters, „Ten Most Fascinating People of the Year", în lista „Most Influential People in the World" a publicaţiei Time şi a fost numită „Person of the Year" de Publishers Weekly. Cincizeci de umbre ale lui Grey a rămas pe lista de bestseller New York Times 133 de săptămâni consecutiv, iar în 2015 adaptarea cinematografică – în realizarea căreia E L James s-a implicat – a doborât toate recordurile de box-office pentru Universal Pictures.

E L James locuieşte la Londra cu soţul ei, romancierul şi scenaristul Niall Leonard, şi cei doi fii ai lor. Continuă să scrie romane şi, de asemenea, să lucreze la adaptările cinematografice pentru Cincizeci de umbre întunecate şi Cincizeci de umbre descătuşate. 

Alte stiri din Carte

Ultima oră