Participare românească la Festivalul internaţional de bandă desenată de la Stockholm

04 Mai 2015
Participare românească la Festivalul internaţional de bandă desenată de la Stockholm
În perioada 9-10 mai are loc la Stockholm Festivalul internaţional de bandă desenată, organizat de Biblioteca de Bandă Desenată a oraşului şi aflat la cea de-a şaisprezecea ediţie. Festivalul este cel mai mare de acest fel din Suedia, cu o cifră de public de aproximativ 8000 de persoane. Şi în acest an, ICR Stockholm sprijină participarea ilustratorilor români la festival, Ileana şi Maria Surducan fiind invitate să participe atât pentru tehnica, cât şi pentru temele abordate în ilustraţiile lor.

Cele două ilustratoare din România vor fi implicate într-o discuţie despre banda desenată şi ilustraţia de carte pentru copii şi evoluţia acestora în context european, şi se vor întâlni cu publicul festivalului şi al bibliotecii Serieteket într-o prezentare de autor care va avea loc pe scena principală. De asemenea, pe perioada festivalului, va fi pusă la dispoziţia publicului, spre consultare, o selecţie de cărţi de bandă desenată şi carte ilustrată românească.

După ce, în 2014, Biblioteca de Bandă Desenată Serieteket organiza Weekendul francofoniei, la care România era reprezentată de Dodo Niţă, în 2015 festivalul are în focus ilustraţia de limbă franceză, iar multe dintre seminarii dezbat rolul benzii desenate în exprimarea libertăţii de expresie. Alături de acestea, noutatea în programarea din acest an este festivalul adiacent dedicat benzii desenate şi ilustraţiei pentru copii şi tineri, gen în plină dezvoltare în Suedia. 

Alte stiri din Carte

Ultima oră