După premiera filmului “Reconstituirea”, Ecaterina Oproiu l-a definit drept “un tânăr cu adolescenţa întârziată”. La admiterea la IATC, marea actriţă Eugenia Popovici a spus despre el: “Hazul adevărat este o floare rară. Şi copilul ăsta a venit cu un buchet…”. Ei bine, parcă prins între aceste două definiţii, toată viaţa actorul George Mihăiţă a fost adolescentul cu un buchet de haz la ureche. Şi îngăduitorul timp, mirat şi el de perpetuul zâmbet juvenil al lui Mihăiţă, l-a ţinut, şi-l mai ţine şi acum, pe tărâmul tinereţii fără bătrâneţe, în ciuda faptului că reputatul actor se îndreaptă spre o vârstă venerabilă.
S-a născut la 23 septembrie 1948, în Moreni, județul Dâmbovița, din părinți simpli, dar cu mare dragoste pentru el și ceilalți doi frați, cu tatăl mecanic auto de camioane și mama vânzătoare la „Pâine”, de unde i s-a tras porecla, când era mic, de „Franzeluță”. Are o copilărie fericită, cu dese hoinăreli pe dealurile din împrejurimi ori prin pădurea care începea chiar de lângă casă.
Școala generală a făcut-o la Moreni, apoi, cum începuse să cânte la acordeon, a continuat la Liceul de Muzică din Ploiești. Cum muzica n-a fost totuși punctul său forte, după doi ani (liceul n-avea secție de acordeon și-l trecuseră la flaut) s-a întors la liceul din Moreni. Cu acordeonul a făcut, însă, ceva bani, fiindcă era deseori chemat la nunți și botezuri.
Deoarece în timpul liceului a fost bufonul clasei și al școlii, toată lumea îl sfătuia să dea la teatru. Oricum, încă din clasa a VIII-a „activa” deja ca artist amator la Casa de Cultură din Moreni, la Clubul „Flacăra”, fiind de multe ori plecat în turnee zonale. Așa s-a făcut apropierea de teatru și-așa a ajuns la concluzia că musai trebuie să urmeze IATC-ul.
Când a plecat să se înscrie, cum n-avea cunoștințe, pile sau relații, părinții i-au cumpărat o sticlă de lichior de cacao, s-o dea cui o crede de cuviință. Neștiind cui s-o ofere, i-a dat-o secretarei. A picat prima oară. A mai dat o dată și încă o dată și-a intrat (împreună cu Mircea Diaconu) printre ultimii pe listă.
În anul II de facultate soarta îi surâde și este selectat, împreună cu Vladimir Găitan, pentru filmul „Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie. Avea 20 de ani, Găitan 21, și-n timpul filmărilor n-au prea realizat ce se întâmplă și nici că pelicula urmează să devină unul dintre filmele de referință ale cinematografiei românești. De atunci, de-a lungul timpului, a ajuns să joace în peste 60 de filme, 30 de piese de teatru la televiziune și peste 50 la Teatrul de Comedie, teatru al cărui director este începând cu anul 2000. De menţionat că, de puţină vreme, George Mihăiţă a început filmările şi face parte din distribuţia filmului Moromeţii 2.
Este căsătorit (a doua oară cu actrița Delia Seceleanu) și are trei băieți (cel mare, Tudor, fiind din prima căsnicie) pe care-i iubește mai mult decât orice pe lume. În 2010 a primit premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal și Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul JoakimInterFest din Serbia și-a fost decorat, în 2002, cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.
Astăzi, îndrăgitul actor împlinește 69 de ani. Să-i urăm multă sănătate, să aibă bucurii nemăsurate, ani frumoși, zile fericite alături de cei dragi și să ne încânte pe mai departe cu talentul și minunatul său joc scenic. La mulți ani, George Mihăiță!