Fabulosul decor în care premierul Greciei a ales să relanseze sezonul estival (VIDEO)

14 Iun 2020 | scris de A.V.
Fabulosul decor în care premierul Greciei a ales să relanseze sezonul estival (VIDEO)

Grecia se pregăteşte să primească, luni, primii săi turişti străini, pentru prima dată de la introducerea carantinei în martie din cauza pandemiei de Covid-19, însă zborurile cu pasageri proveniţi din Marea Britanie nu vor fi autorizate, au anunţat vineri Ministerele Turismului şi Sănătăţii din Grecia.

Sezonul estival grecesc s-a deschis oficial... ”și am muncit din greu pentru a ne asigura că oaspeții noștri vor fi în siguranță”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, care a ales să lanseze sezonul turistic într-un apus uluitor pe insula Santorini. 

Toţi pasagerii care provin din Italia, Spania şi Olanda, care sunt autorizaţi să vină şi să îşi facă sejururile în Grecia începând din 15 iunie, vor fi supuşi unor teste la sosire, a precizat Guvernul elen.

Interdicţia zborurilor de pasageri care provin din Marea Britanie "va rămâne în vigoare pe perioada următoarelor două săptămâni", a precizat ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis.

Grecia a angajat mai mulţi doctori şi infirmieri la unităţile medicale din insulele din Marea Egee şi Marea Ionică înaintea sezonului turistic, pentru a oferi noi garanţii străinilor că pot face din nou concediul în siguranţă acolo.

"Sănătatea oaspeţilor noştri este prioritatea noastră", a declarat sâmbătă premierul Kyriakos Mitsotakis în faţa presei la Santorini, după ce a vizitat un spital.

Cu o zi în urmă, ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a anunţat că Grecia a trimis 687 de medici şi infirmieri în insule, adăugând că sunt disponibile 450 de paturi la terapie intensivă în cazul în care turiştii se îmbolnăvesc.

Începând de luni, turiştii din Germania, Austria, Elveţia şi alte ţări pot merge din nou în Grecia fără a mai trebui să intre în carantină. Autorităţile intenţionează să facă verificări aleatorii pentru a vedea dacă există persoane infectate cu virusul.

Într-o primă fază, vor exista numai zboruri spre Atena şi Salonic, în timp ce aeroporturile regionale din restul ţării urmează să se redeschidă la 1 iulie.

Publicația Greek Reporter a realizat o înregistrare video de la momentul lansării sezonului estival, care aproape că nu mai are nevoie de comentarii. Apusul în Santorini face cât o mie de cuvinte.

 

CITIȚI ȘI: LISTA oficială cu toate țările pentru care se elimină obligativitatea autoizolării la domiciliu la revenirea în România

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră