Zeci de mii de euro au înfundat toaletele din Geneva

19 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Zeci de mii de euro au înfundat toaletele din Geneva

Rareori se întâmplă ca expresia "banii murdari" să fie mai potrivită ca în cazul toaletelor înfundate din Geneva cu zeci de mii de euro, relatează telegraph.co.uk.

Descoperirea zecilor de mii de euro aruncate în toaletele din Geneva i-a bulversat pe detectivii care anchetează cazul. Au fost descoperite pachete de bancnote de 500 de euro, care blocau toaletele în apropierea sălii de depozitare a unei sucursale a băncii UBS, precum și în toaletele a trei restaurante din apropiere.
 
Procurorii declară că încă încearcă să-l identifice pe cel care a aruncat banii. Anchetatorii au declarat pentru ziarul Tribune de Genève că bănuiesc că banii ar putea aparține "unor femei spaniole care i-au pus într-o cutie de depozitare acum câțiva ani".

Poliția nu a dezvăluit identitatea femeilor și nu ştie sigur de ce ar fi vrut să-i arunce. Detectivii încearcă să afle dacă banii au provenit din infracțiuni sau au fost furaţi.

Un avocat care a reprezentat femeile a mers la sediul poliției luna trecută, unde a fost interogat, dar a furnizat puține informații.

El a plătit pentru repararea toaletelor băncii și a restaurantelor, care altfel trebuiau să cheltuiască mii de euro pentru a le face funcţionale.

Avocatul nu a oferit însă nici o explicație despre cum ar fi putut să ajungă în toaletă banii aparținând clientelor sale, surprinse la bancă de camerele de supraveghere acum câteva luni.

Personalul UBS a fost șocat când a descoperit de ce s-au înfundat toaletele în luna iunie. Câteva zile mai târziu, în restaurantele din apropiere au apărut mai multe bancnote mărunțite. Personalul unei pizzerii, unde bancnotele au provocat inundațiil la toaletă, s-a amuzat de incident.

"Nu am putut să nu râdem", a spus un angajat. Personalul a pozat podeaua toaletei bărbaților inundate, și bancnotele tăiate cu foarfeca.

Distrugerea bancnotelor nu este ilegală în Elveția, care are o reputația de refugiu sigur pentru câștigurile obţinute pe căi obscure.

Henri Della Casa, purtătorul de cuvânt al procuraturii de la Geneva, a declarat: "Trebuie să fie ceva în spatele acestei poveşti, de aceea am început o investigație".

El a refuzat să comenteze situaţia, iar UBS a transmis că nu va mai face nicio declarație despre incidentul de la filiala sa din Rue de la Corraterie din centrul Genevei.

Unii speculează că banii ar fi putut fi distruși de teama autorităților fiscale, înainte ca noua lege să intre în vigoare anul viitor, care obligă băncile elvețiene să ofere mai multe informații guvernelor.

Tribune de Genève susţine că anchetatorii nu știu dacă un bărbat, surprins pe camerele de supraveghere într-unul din restaurante şi care intră în toaletă cu buzunarele aparent umplute cu bancnote, a acționat în numele femeilor.

"Evaziunea fiscală este cea mai probabilă teorie", a spus directorul Café du Center. "Ar fi trebuit să dea banii cerșetorilor", a adăugat el.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră