Un cub de aur pur în valoare de 11,7 milioane de dolari "aruncat" în mijlocul Central Park din New York

03 Feb 2022
Un cub de aur pur în valoare de 11,7 milioane de dolari "aruncat" în mijlocul Central Park din New York

Artistul Niclas Castello dezvăluie noua sa piesă „The Castello CUBE”, o lucrare de artă realizată din aur fin de 24 de carate în Central Park, pe 02 februarie 2022
 

Un cub format din 186 de kilograme de aur pur de 24 de karate a fost construit și pus în mijlocul parcului.

Artistul german Niclas Castello a proiectat cubul și, deși opera de artă nu este de vânzare, este evaluată la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Aurul a fost cumpărat la 1.788 USD pe uncie, iar piesa de artă de 410 de lire sterline are chiar și propria echipă de securitate!

 „[Opera] este o operă de artă conceptuală în toate fațetele ei.” El a spus că ideea este să „creăm ceva care este dincolo de lumea noastră – care este intangibil”, a declarat Castello pentru ArtNews într-o declarație.

O criptomonedă este, de asemenea, lansată alături de cub, numită Moneda Castello. Va fi tranzacționat ca  $CAST și acum poate fi achiziționat online la 0,44 $ fiecare. O licitație NFT este, de asemenea, programată pentru 21 februarie.

Galeristul  Lisa Kandlhofer a spus că „cubul poate fi văzut ca un fel de comunicat între un ecosistem cultural în curs de dezvoltare din secolul 21 bazat pe cripto și lumea antică în care aurul domnea suprem”.

Cubul a fost turnat la Aarau, Elveția, și a necesitat un cuptor lucrat manual. Cuptorul special a fost creat pentru a susține dimensiunea și volumul mare al aurului. Au fost necesare și temperaturi extrem de ridicate pentru a topi materialele, atingând 1.100 de grade Celsius.

Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est și se concentrează pe crearea de opere de artă contemporane , precum și de artă stradală și pop.

O mare parte din arta sa este influențată de căderea Zidului Berlinului în 1989, iar multe dintre piesele sale sunt inspirate din epoca neoexpresionismului lui Jean-Michel Basquiat. Acum trăiește și lucrează atât în ​​New York, cât și în Elveția.


Sursa: New York Post

Alte stiri din Bizar

Ultima oră