Un bebeluș, diagnosticat cu o malformație gravă a creierului, a venit pe lume viu, după un avort terapeutic!

27 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Un bebeluș, diagnosticat cu o malformație gravă a creierului, a venit pe lume viu, după un avort terapeutic!

O tânără însărcinată în opt luni, din Boulogne-sur-Mer (Franța), a fost nevoită să recurgă la un avort terapeutic, după ce a aflat că bebelușul ei suferă de o ”gravă malformație a creierului”, precizează La Voix du Nord, transmite site-ul M6Info.  Totuși, bebelușul s-a născut și în prezent este în viață. Spitalul respinge eroarea medicală. 

Întreruperea medicală a sarcinii a fost prescrisă și efectuată la Spitalul Duchenne din Boulogne-sur-Mer. Viitoarea mamă se aștepta să nască un bebeluș mort. O experiență foarte traumatizantă. Dar bebelușul este în viață. 

Întreruperea sarcinii a fost realizată la 24 iulie, constând în injectarea bebelușului cu o doză dublă, letală, după câteva ore urmând nașterea. În prima fază, medicii au constatat încetarea inimii bebelușului de a mai bate. Dar în momentul expulzării bebelușului din corpul mamei, inima acestuia s-a repornit, explică La Voix du Nord.   

La naștere, copilul era viu. El se mișca și era bine, peste așteptările medicilor. Părinții sunt bulversați. Și, totuși, care este explicația? Bebelușul va avea sechele ținând seama de injecțiile administrate? 

Nu a fost nicio eroare
Spitalul își declină responsabilitatea în acest caz, susținând că nu s-a comis nicio eroare. Este o situație rară și dezolantă, prima de acest tip văzută, susține spitalul. În prezent, are loc o anchetă a Agenției regionale de sănătate. În privința stării de sănătate a bebelușului, conducerea spitalului estimează că este prematur să se pronunțe. Dar personalul medical pare să fie pesimist

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră