Schema unui român a pus pe jar poliția germană. Tată a 3 copii, fără cazier, ne-a păcălit pe toți!

19 Mar 2018
Schema unui român a pus pe jar poliția germană. Tată a 3 copii, fără cazier, ne-a păcălit pe toți! Galerie foto (2)

Ar fi putut să adune câteva mii de euro și să se facă nevăzut, însă lăcomia l-a făcut să nu se mai poată opri, astfel că a ajuns în arestul poliției. Este pe scurt povestea lui Mircea D., un român de 42 de ani, care trăiește în Nisa, căsătorit, tată a trei copii, care avea cazierul nepătat.

Până în luna octombrie a anului trecut, când bărbatul a sosit în Frankfurt, pentru a da marea lovitură. A născocit un plan simplu și eficient. Îmbrăcat elegant, având o cămașă albastră asemenea angajaților firmelor de securitate, dar și a polițiștilor în civil, românul purta și o legitimație de serviciu falsă. 

Conform Bild, la data de 13 octombrie, bărbatul s-a adresat în engleză unor turiști din centrul comercial Galeria Kaufhof, aflat în centrul orașului Frankfurt. 

Le-a spus acestora că este reprezentantul firmei de securitate din mall și că are informații că mai multe persoane ar încerca să pună în circuit bancnote false de 50 de euro, de aceea trebuie să le verifice portmoneul. Ținuta impecabilă a îndepărtat orice suspiciune astfel că turiștii i-au predat portmoneele și au rămas fără 2.116 euro.

Cu aceeași schemă a jefuit și o femeie, căreia i-a sustras din geantă 500 de euro. Nu s-a mulțumit cu atât. S-a întors a doua zi și a acostat un trecător căruia i-a spus că e polițist și trebuie să îi verifice geanta, fiindcă are informații că ar putea fi un traficant de droguri dat în urmărire generală. Speriat, acesta i-a dat și cardul și i-a dezvăluit și PIN-ul. Aşa au zburat de pe card 1.316 euro.

Și-a schimbat repede locul de operare și a ales o altă victimă din gara de metrou Messe. A scos legitimația și a fost suficient ca victima să îi dea cardul, de unde românul s-a ”înfruptat” cu 300 de euro. Nu s-a mai putut opri, astfel că în final a fost prins și reținut de poliția germană.

În fața instanței, bărbatul și-a recunoscut faptele și a cerut clemență. El a invocat faptul că se afla într-o situație financiară precară și că tot ce vrea este să se întoarcă la Nisa la familia sa, având un loc de muncă asigurat în brutăria cumnatului său. 

“Vreau să îmi cer scuze în fața poliției, fiindcă i-am pătat imaginea”, a declarat Mircea D.

“Oamenii sunt foarte naivi”, a avertizat judecătorul Dr. Demel. Toate victimele au acuzat că bărbatul era extrem de credibil și nu au bănuit nimic. 

Românul a fost condamnat la un an și sase luni de închisoare cu suspendare. A fost eliberat din arest preventiv și s-a întors deja în Franța.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră