Descoperirea a fost făcută într-o peșteră ce a fost locuită de neanderthalieni și unde au fost descoperite oase ale unor indivizi din această specie de hominizi care prezentau urme specifice de canibalism. Pe lângă canibalism, oamenii de Neanderthal își făceau unelte din oasele semenilor lor uciși și devorați. Această specie de hominizi a trăit în Europa și în Asia de vest timp de sute de mii de ani până la dispariția produsă în urmă cu aproximativ 40.000 de ani.
Osemintele descoperite în peșterile Goyet, din apropiere de Namur, Belgia, prezintă urme de tăieturi dar și de spargere, ceea ce indică faptul că respectivii indivizi au fost măcelăriți și apoi consumați, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Scientific Reports. Cercetătorii susțin că victimele acestei practici erau jupuite, tranșate și li se spărgeau oasele pentru a fi extrasă măduva.
"Aceste dovezi ne trimit spre concluzia că oamenii de Neanderthal practicau canibalismul. Numeroasele rămășițe de cai și reni descoperite în același sistem de peșteri prezintă același tip de urme", a declarat coordonatorul acestui studiu, Prof. Hervé Bocherens de la Universitatea din Tübingen, Germania.