Soțul ei o anunța prin SMS că se sinucide. Ea trebuia să închidă telefonul, căci avionul decola. Acum acuză compania aeriană

15 Mai 2015
Soțul ei o anunța prin SMS că se sinucide. Ea trebuia să închidă telefonul, căci avionul decola. Acum acuză compania aeriană
O americancă acuză compania aeriană Southwest Airlines de neacordare de asistență unei persoane aflate în pericol, după ce a fost constrânsă să-și închidă telefonul mobil, tocmai în momentul în care primea un teribil SMS din partea soțului ei, care o anunța că se sinucide. Pentru Karen Momsen-Evers cele două ore pe drumul dintre New Orleans și Milwaukee au fost cele mai lungi și cele mai penibile din întreaga viață.

În timp ce avionul în care se afla se pregătea de decolare, ea a primit un SMS foarte îngrijorător din partea soțului ei. ”Karen, iartă-mă pentru ceea ce voi face. Mă voi sinucide”, scria el.

Un mesaj care a făcut-o pe biata femeie să treacă prin toate stările posibile și imposibile. Imediat, ea a încercat să-l sune pe soțul ei, pentru a-l convinge să nu comită actul ireparabil, dar un steward i-a luat telefonul și i-a cerut să-l închidă imediat, pentru a lăsa avionul să decoleze.

”I-am explicat că situația era gravă”, povestește ea, potrivit 7sur7.be. ”Mi-a spus că regula este regulă și a refuzat să îi anunțe pe piloți. A spus că nu poate face nimic. L-am implorat să anunțe pe cineva. Să cheme pe cineva. Am vrut să încercăm să îl salvăm”, spune ea. Dar rugămințile i-au fost în zadar, ea fiind nevoită să călătorească într-o stare de agitație permanentă și cu lacrimile în ochi.

Abia după două ore a putut anunța poliția. Când a aterizat. Când a ajuns acasă, polițiștii o așteptau pentru a-i da tragica veste. Soțul ei chiar trecuse la fapte. Sfâșiată de vinovăție, durere, dar și scandalizată de reacția companiei aeriene, Karen dorește acum niște răspunsuri. Gândul că poate ar fi putut să-l salveze pe soțul ei o ucide.

La rândul ei, compania aeriană dă asigurări că stewardul respectiv a acționat conform procedurilor de securitate. ”Personalul nostru este responsabil pentru procedurile de securitate de la decolare și aterizare. Erau peste 100 de pasageri la bord, a acționat corect”, a declarat un purtător de cuvânt al Southwest Airlines, care precizează că piloții nu au fost informați de ceea ce s-a petrecut în avion.

”Stewarzii sunt pregătiți pentru a-i avertiza pe piloți în cazuri de urgență. Nu era cazul aici. Încă o dată, ținem să exprimăm simpatia noastră pentru doamna Evans și familia sa, care trec prin momente dificile”, a fost răspunsul sec al companiei.




Alte stiri din Bizar

Ultima oră