MONȘTRII ADÂNCURILOR ies la suprafață. Calmar GIGANT eșuat, păzit cu poliția pentru că turiștii TĂIAU BUCĂȚI DIN EL să le ia suveniruri

14 Mai 2015
MONȘTRII ADÂNCURILOR ies la suprafață. Calmar GIGANT eșuat, păzit cu poliția pentru că turiștii TĂIAU BUCĂȚI DIN EL să le ia suveniruri
Un calmar gigant a fost găsit pe o plajă din Noua Zeelandă, de către mai mulți turiști care s-au trezit cu noaptea-n cap să se plimbe pe plajă. Uluiți, oamenii au început să facă poze cu calmarul și au sunat autoritățile să raporteze evenimentul. Depășind sentimentul de uluială, mulți dintre ei au început să taie bucăți din calmar ca să le ia acasă pe post de suveniruri. Ba chiar unul dintre oameni a încercat să-i taie ciocul.

Supărați și dându-și seama de importanța evenimentului, localnicii au insistat la poliție să vină mai repede. Oamenii legii au stabilit un perimetru, în jurul căruia s-au îmbulzit zeci de oameni și au trecut la măsurătorile calmarului eșuat. Monstrul marin avea o lungime de șapte metri, cu tentacule de cinci metri.

Cercetătorii de la KMCA (Kaikoura Marine Centre and Aquarium) s-au declarat absolut încântați de gigantul marin și l-au mutat într-un acvariu uriaș, pentru a putea fi studiat, dar și văzut de turiști.

Pescarii care au dat declarații pentru presa locală sunt absolut stupefiați de întâmplare și toți au spus că n-au mai văzut așa ceva decât în filmele cu monștri.

De asemenea, poliția a emis un comunicat în care mulțumește localnicilor pentru implicarea lor și protejarea carcasei calmarului gigant, dar în care condamnă vehement faptele turiștilor.

Curioșii au tăiat mai multe bucăți din tentaculele calmarului, au încercat să-i taie ciocul, care era de dimensiuni impresionante și să-i scoată un ochi (aproximativ 30 cm diametru). 

Carcasa calmarului poate fi văzută la sediul Kaikoura Marine Centre and Aquarium.


Alte stiri din Bizar

Ultima oră