Lecția unui tânăr refugiat sirian pentru lumea întreagă. A găsit o avere, putea s-o păstreze, dar a renunțat la ea

28 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Lecția unui tânăr refugiat sirian pentru lumea întreagă. A găsit o avere, putea s-o păstreze, dar a renunțat la ea

Un sirian de 25 de ani, refugiat în Germania, a devenit eroul zilei, după ce a predat autorităților locale 50.000 de euro în numerar, dar și un carnet de economii de 100.000 euro, descoperiți într-un dulap vechi primit de la o organizație de caritate.

Bancnotele de 500 de euro, ca și documentele bancare, erau ascunse într-un fel de fund dublu al mobilei, iar bărbatul le-a găsit când încerca să regleze dulapul pentru a-l muta în casă. Tânărul sirian a informat despre descoperirea sa autoritățile de imigrare, care au anunțat poliția pentru a încerca să găsească titularul contului și teoretic deținător al banilor în numerar.

"Decizia de a returna banii și carnetul de economii nu a fost ușoară, dar în final a ascultat de îndemnurile Coranului și profetului Mahomed. Nu trebuie să-ți însușești ceva ce îi aparține altuia", a declarat tânărul.

Gestul îi va aduce un câștig de 3% din totalul valorii descoperirii, circa 4.500 euro.

Sirianul a ajuns în Germania anul trecut, alături de 1,1 milioane de solicitanți de azil, un record în istoria recentă a țării. După înregistrarea ca refugiat, a fost repartizat în orașul Minden, potrivit sistemului de distribuire a solicitanților de azil de la nivelul celor 16 landuri din Germania. El participă la cursurile de limba germană organizate pentru a favoriza integrarea refugiaților în societate, iar dorința sa este să rămână în țară pentru a-și completa studiile. Felul cum a procedat a fost calificat drept model de către autorități și poliția din Minden, care l-au descris ca fiind un tânăr timid și politicos.

lectie sirian bani2

lectie sirian bani3

Alte stiri din Bizar

Ultima oră