Jumătate din populația globului crede în existența vieții extraterestre

08 Dec 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Jumătate din populația globului crede în existența vieții extraterestre

Aproape jumătate din populația globului crede în existența unor civilizații extraterestre și dorește să intre în contact cu acestea, este concluzia unui sondaj realizat în 24 de țări care explică, spun cercetătorii, popularitatea durabilă a seriei ''Star Wars'', la 40 de ani de la lansarea primului film din franciză, informează Reuters.

Sociologii au dat publicității un sondaj care arată că un procent de 47% din cele peste 26.000 de persoane chestionate cred ''în existența unor civilizații extraterestre inteligente în univers''.

La întrebarea ''credeți că există forme de viață pe alte planete'', un procent și mai mare, de 61%, a răspuns ''da''. Aproximativ un sfert dintre cei întrebați au spus că nu cred în existența unei alte forme de viață inteligente în afara celei de pe Pământ, potrivit cercetătorilor de la Glocalities.

Dintre cei care cred că nu suntem singuri în univers, 60% sunt de părere că ar trebui să încercăm să intrăm în contact cu civilizațiile extraterestre atunci când acestea vor fi descoperite.

Nu este primul sondaj pe tema civilizațiilor extraterestre — cercetări realizate în Germania, Marea Britanie și Statele Unite au ajuns la concluzii similare—, dar oamenii de știință spun că este cel mai amplu studiu de acest fel realizat la nivel global.

CREDIT FOTO: bbc.com

Alte stiri din Bizar

Ultima oră