INFESTĂRILE cu PARAZIȚI, tot mai dese. Dacă ai insecte prin casă, fă imediat un control, iată ce trăia în gâtul acestui bărbat

12 Mai 2015
INFESTĂRILE cu PARAZIȚI, tot mai dese. Dacă ai insecte prin casă, fă imediat un control, iată ce trăia în gâtul acestui bărbat
Încă un caz de infestare cu paraziți trezește interesul mass-media. O tuse de care nu mai scăpa l-a făcut pe un bărbat din Marea Britanie să meargă la medic, de unde a primit prescripție pentru un banal sirop de tuse. Inițial, simptomele au părut a se ameliora, însă problema bărbatului s-a transformat total odată cu identificarea în expectorație a unei larve de parazit. Și nu de către medici, ci chiar de el. 

Phil Lyndon a povestit pentru DailyRecord cum într-o zi, senzația de mâncărime din gât a devenit insuportabilă, așa că s-a forțat să tușească un timp mai îndelugat. La un moment dat, el a observat în salivă un parazit VIU, de cinci milimetri. Bărbatul a înlemnit când a văzut ce i-a ieșit din gât, însă a avut prezența de spirit să colecteze larva și s-o pună într-un pahar. Panicat, Lyndon a făcut parazitului poze cu telefonul mobil, imagini pe care le-a trimis imediat medicului său.

Doctorul l-a sunat imediat și l-a sfătuit să rămână calm și să meargă urgent la spital, pentru investigații, dar să păstreze și larva pentru analize. Medicii din Ealing l-au trimis imediat la Spitalul de Boli tropicale din Londra, unde i s-a făcut încă un set de analize amănunțite, atât la sînge, cât și la plămâni.

Concluzia specialiștilor a fost că este vorba despre larva unei specii de Ephemeroptera, (musca mayfly, sau musca efemeră), care preferă mediile cu o umiditate crescută. În mod normal, insecta își face veacul în zone cu apă. Lacuri, râuri sau bălți. Ca și pericol pentru om, insecta este destul de inofensivă, însă poate fi purtătoare de bacterii infecțioase. În cazul lui Phil Lyndon, larva a fost depusă de musca respectivă probabil în timp ce bărbatul dormea, sau ingerată odată cu mâncare sau băutură.

Medicii atrag atenția asupra răspândirii tot mai largi a acestor infestări cu larve sau paraziți, un caz foarte cunoscut fiind cel al "ucigașului tăcut" sau "Kissing Bug", parazit care transmite boala Chagas. Insecta se furișează noaptea în paturi și mușcă victimele de față, răspândind boala mortală. Parazitul își depune fecalele în jurul ochilor și gurii omului, de cele mai multe ori, victima trezindu-se cu zona respectivă infectată, sub o formă de herpes la gură sau ulcior la ochi, avertizează experți în domeniul sănătății.

Mare atenție la insectele din casă!

Medicii avertizează din nou asupra necesității păstrării curățeniei în spatiului de locuit, mai ales în colțurile greu accesibile și atrag atenția asupra fenomenului de răspândire tot mai frecventă a unor paraziți exotici în Europa. De asemenea, doctorii insistă asupra unui control medical, în cazul în care există chiar și cea mai mică bănuială de infecție parazitară.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră