HIMERĂ UMANĂ. Un bărbat din SUA a aflat că fratele său geamăn nenăscut este tatăl copilului său

26 Oct 2015
HIMERĂ UMANĂ. Un bărbat din SUA a aflat că fratele său geamăn nenăscut este tatăl copilului său
Este de domeniul fantasticului, însă avem de-a face cu un caz cât se poate de real. Un bărbat din SUA a picat testul de paternitate, fiindcă medicii au constatat că fratele său nenăscut, al carui ADN l-a absorbit în uterul mamei, este din punct de vedere genetic tatăl copilului.  

Bărbatul de 34 de ani este primul astfel de caz din lume, în care cineva „absoarbe” gene ale unui frate geamăn.

Conform The Independent, în 13% dintre cazuri avem de-a face cu o sarcină multiplă, însă în final doar unul singur supravietuiește și ocazional absoarbe genele celuilalt.

Părinții copilului au ales să recurgă la un test de paternitate, după ce s-a dovedit că tipul de sânge al copilului nu se potrivește cu al niciunuia dintre părinți.

Existau suspiciuni rezonabile că a avut loc o încurcătură cu sperma bărbatului, mai ales că au recurs la sprijinul unei clinici de fertilizare.

După ce a picat testul de fertilitate, bărbatul a fost supus unui test genetic, care a scos la iveală că este unchiul propriului său copil.

Sperma sa corespunde doar 10% din punct de vedere genetic cu băiatul său. Având în vedere că ADN-ul din saliva sa nu corespunde cu cel din sperma sa, medicii au concluzionat că fratele său nenăscut este efectiv tatăl copilului.

“Trei cazuri de himeră umană au fost raportate în trecut, dar niciodată la bărbați. Karen Keegan din Boston a aflat că are un tip de gene în sânge și altele în ovare. Astfel, din ovare s-au născut doi copii, care nu poartă genele ei.

Adevărata mamă a copiilor este sora ei geamană nenăscută. Cazurile sunt foarte greu de depistat fiindcă genele copiilor se regăsesc doar în anumite organe ale mamelor. Având în vedere că tot mai mulți oameni apelează la clinici de fertilitate, este probabil ca în viitor tratamentele de fertilitate să ducă la o creștere a numărului de astfel de cazuri”, notează cei de la Independent.

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră