Foamete mare. Au furat animalele de la ZOO ca să le mănânce

17 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Foamete mare. Au furat animalele de la ZOO ca să le mănânce

Autoritățile din Venezuela anchetează furtul unor animale dintr-o grădina zoologică din vestul statului Zulia, care, probabil, au fost luate pentru a fi mâncate. Este încă un semnal privind foametea într-o țară care se luptă cu lipsa cronică de alimente, relatează Reuters.

Un ofițer de poliție a declarat că două animale, asemănătoare cu vierii, au fost furate în weekend de la Zulia Metropolitan Zoological Park din orașul Maracaibo, în apropierea graniței columbiene.

"Presupunem este că au fost luate cu intenția de a le mânca", a declarat Luis Morales, un oficial al diviziei Zulia a Poliției Naționale.

Colapsul modelului economic socialist al țării a creat o lipsă cronică de hrană care a generat malnutriție și a împins milioane de oameni să caute mâncare oriunde, inclusiv în gunoi.

Președintele Nicolas Maduro dă vina pentru lipsa alimentelor pe protestele de opoziției care a blocat străzile și autostrăzile, dar și pe un "război economic" mai larg, condus de adversari, cu ajutorul Washingtonului.

Leonardo Nunez, şeful parcului zoologic, spune însă că valul de furturi din ultimele săptămâni a afectat 10 specii, inclusiv un bivol, despre care se spune că a fost tăiat în bucăți, acţiunea fiind orchestrată de "dealerii de droguri" care încearcă să vândă animalele.

"Iau totul de aici! Animalele nu au fost furate pentru a fi mâncate", a declarat Nunez într-un interviu miercuri.

Mauricio Castillo, fost director al grădinii zoologice, a declarat că hoții au furat doi tapiri, specie declarată pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Pe de altă parte, grădinile zoologice nu mai au fără hrană suficientă pentru animale, motiv pentru care aproximativ 50 de exemplare au murit anul trecut la o grădină zoologică din Caracas, conform unui lider sindical.

Guvernul venezuelean neagă însă că animalele au murit de foame, insistând că  acestea au fost tratate "ca și o familie".

Alte stiri din Bizar

Ultima oră