O femeie de 32 de ani s-a trezit din somn, convinsă că are 15 ani. Nu era o toană

04 Mai 2015
O femeie de 32 de ani s-a trezit din somn, convinsă că are 15 ani. Nu era o toană
Să te trezeşti cu 17 ani mai tânăr…Ideea ne-ar putea surâde, dar pentru britanica Naomi Jacobs, care are 32 de ani, a fost o experienţă amară, pe care a relatat-o într-o carte intitulată „Forgotten Girl”, care a apărut zilele trecute în Marea Britanie. Când s-a trezit, într-o zi din 2008, nu mai recunoştea nici camera în care dormise, nici patul, nici propria voce, care îi părea străină.

Ce-şi amintea era faptul că adormise, gândindu-se la un tânăr din liceu de care era îndrăgostită şi care o părăsise. A avut spaima vieţii când şi-a descoperit chipul în oglinda de la baie. O femeie în toată regula.

Şi mai mare i-a fost emoţia când a văzut un băiat de 11 ani în sufragerie. O striga „mamă”.

„Eram şocată”, povesteşte ea într-un interviu acordat BBC. „Eram fericită că dădusem naştere unui copil, dar nu aveam nicio amintire legată de acel moment. În acelaşi timp eram şi terorizată de gândul că de acum înainte aveam responsabilitatea creşterii unui copil. Nu putea fi adevărat tot ceea ce mi se întâmpla”, spunea ea în interviul pentru postul britanic.

În realitate, Naomi Jacobs suferea de o formă de amnezie parţială extrem de rară, cauzată de un stres puternic: în cazul ei, fusese vorba despre o despărţire dureroasă şi de o puternică presiune profesională.

Din memoria sa nu se şterseseră multe. De exemplu, era convinsă că trăieşte în 1992, că premier este John Major, că mobilul său, un model Nokia, este cel mai tare al momentului, şi îşi mai şi amintea toate numerele de telefon din agendă, plus diverse evenimente din viaţă, cu foarte mare încărcătură emoţională, cum ar fi unele decese.

Au fost necesare opt săptămâni pentru a se repune pe picioare şi a reveni la realitate, fără un alt ajutor decât cel al familiei, scrie lexpress.fr.

Nici acum nu ştie dacă a fost un coşmar sau o oportunitate acest moment din viaţă în care şi-a retrăit cei 15 ani. Ce concluzie a tras din această experienţă excepţională? „Mă simt foarte norocoasă: să-mi privesc viaţa cu ochii unei adolescente mi-a oferit noi perspective, mi-a permis să îmi schimb şi îmbunătăţesc viaţa”, mărturiseşte femeia. (M.C)

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră