Cola, lămâie sau chiar apă de robinet: adolescenții fabrică teste fals pozitive ca să lipsească de la școala

29 Ian 2022 | scris de M.N.
Cola, lămâie sau chiar apă de robinet: adolescenții fabrică teste fals pozitive ca să lipsească de la școala

Este o tendință care s-a răspândit pe rețelele de socializare și în rândul adolescenților: autoteste fals pozitive pentru Covid-19 pentru a lipsi de la cursuri. Elevii folosesc Coca Cola, lămâie sau bere, produse acide, care distorsioneaza rezultatul.


Lămâie, Cola, bere, kiwi sau chiar ketchup. Nu este o listă de cumpărături, nici ingredientele unei rețete ci ingrediente care fac posibilă distorsionarea rezultatului unui test Covid, după cum arată mai multe videoclipuri de pe rețelele de socializare. La ieșirea dintr-o scoala din  Paris, un grup de tineri întrebați de postul France Inter urmărește una dintre aceste secvențe.

Vedem o persoană care pune un tampon, nu în nas, ci într-un pahar de Cola și, ca prin farmec, vedem că autotestul devine pozitiv. „Pe Tik Tok vedem chiar oameni care încearcă cu parfum sau compot”, râde o elevă care stă pe o bancă cu prietenii ei.

@blaguedebof Petit tips pour pas aller en cours (bon après faut faire le pcr) #pourtoi #foryou #foryoupage #cool #cours #ecole #triche #astuce #bac ♬ Just Because of You - Gilbert Montagné

O modalitate bună de a chiuli de la școala


Aceste videoclipuri, postate cu hashtag-ul #Fakecovidtest, au devenit virale în ultimele luni, unele fiind chiar vizionate de milioane de ori. Un fenomen venit din Marea Britanie, când elevii britanici au făcut această descoperire în urmă cu câteva luni si au folosit-o pentru a putea lipsi de la cursuri. Intre timp hashtag-ul #fakecovidtest a fost interzis de pe TikTok.

 

Puțin mai departe, Thomas și gașca lui susțin că s-au gândit deja la asta. "Da, poate fi o soluție, am văzut că ai putea să faci un autotest în metrou. Deoarece este super murdar, devine pozitiv." Un alt elev de liceu are o altă explicație: "Ai nevoie de aciditate, nu cred deloc în asta, e mai ușor să mergi direct să cumperi teste fals pozitive. Avem un prieten care face asta!"

Autoteste reactive la aciditate

Pentru Lionel Barrand, președintele sindicatului biologilor medicali, „aciditatea poate avea o legătură”. El clarifică că acest lucru poate varia în funcție de furnizor. "In mod normal nu trebuie sa facem asta. Dar poate servi cel putin la alertarea consumatorului că aceste teste sunt sensibile. Avem proceduri extrem de stricte si atunci cand iesim in afara acestor proceduri putem avea surprize. Deci trebuie sa citim instrucțiunile ."

Dacă tinerii fac asta pentru a „râde”, această descoperire aparent inocentă e folosita de cei anti-vaccin. Pe rețelele de socializare, mulți utilizatori deduc că testele sunt trucate sau inutile. „Escrocheria testelor Covid a fost demonstrata. Când oprim isteria?”, putem citi în special pe Twitter.

Sursa: FranceInter

Alte stiri din Bizar

Ultima oră