Visul lui Cioloș. Achiziția Cumințeniei Pământului ne va trezi conștiința individuală

26 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Visul lui Cioloș. Achiziția Cumințeniei Pământului ne va trezi conștiința individuală

Subscripția publică pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului" va fi un moment de coeziune socială, a anunțat premierul Dacian Cioloș.

 "Apropo' de proiectul de societate și de capacitatea noastră de a trece de la performanță individuală (...) la performanță colectivă, pentru că o performanță individuală nu e durabilă decât în măsura în care ea reușește să ducă la performanță colectivă, din punct de vedere social cred că avem nevoie, mai mult ca oricând, de coeziune și de momente care să ne unească și să nu ne dezbine. (...) Și încercăm să facem din subscripția publică pentru achiziționarea 'Cumințeniei Pământului' a lui Brâncuși un astfel de moment de coeziune socială, un moment în care nu doar să ne apreciem valorile, dar să fim în măsură, fiecare dintre noi, individual, (...) să ne asumăm aceste valori în numele interesului colectiv. Deci, să ne asumăm personal aceste valori care ne definesc pe noi ca și neam, în numele interesului colectiv", le-a transmis Dacian Cioloș oamenilor de afaceri prezenți la Gala Premiilor Capital.

Totodată, premierul i-a invitat pe oamenii de afaceri să contribuie la rândul lor la acest proces "de trezire a conștiinței individuale".

Alte stiri din Bizar

Ultima oră