Proiectul de modificare a Consti­tuţiei care face imposibilă căsătoria între persoane­le de acelaşi sex, la Senat

23 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Proiectul de modificare a Consti­tuţiei care face imposibilă căsătoria între persoane­le de acelaşi sex, la Senat

Proiectul de modificare a Consti­tuţiei în aşa fel încât să devină imposibilă căsătoria între persoane­le de acelaşi sex, iniţiat de Coaliţia pentru Familie, va fi depus la Senat.

Coaliţia pentru Familie vrea ca articolul 48, aliniatul 1 din Constituţie, care în prezent spune că: „Familia se întemeiază pe căsă­toria liber consimţită între soţi” să fie modificat sub forma: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. În acest fel, căsătoria între persoanele de acelaşi sex ar deveni impo­sibilă, potrivit legii supreme. Iniţiatorii proiec­tului de modificare a Constituţiei propun ca referendumul care să ratifice această modificare să fie ţinut odată cu alegerile parlamentare din toamna acestui an. Potrivit Coaliţiei, în favoarea proiectului au semnat aproximativ 3 milioane de cetăţeni din toate judeţele ţării. Campania de colectare a semnăturilor a fost reali­zată cu ajutorul a 70.000 de voluntari din ţară, care au avut un buget de promovare a iniţiativei de 33.000 de euro. Coaliţia este formată din ONG-uri precum „Asoci­aţia Părinţi pentru Ora de Religie”, „ Asociaţia Familiilor Catolice din România” sau „Asociaţia PRO VITA”. Din comitetul de iniţiativă fac parte reprezentanţi ai cultelor ortodox, catolic, greco-catolic, baptist şi penticostal.

După prezentarea proiectului legislativ şi a listei de semnături în Senat, iniţiativa Coali­ţiei pentru Familie trebuie să primească şi avizul, pe fond, al Curţii.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră