Protest inedit la Londra: ”Tu nu ești un porc, esti doar un om obez și urât”

04 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Protest inedit la Londra: ”Tu nu ești un porc, esti doar un om obez și urât”

Gruparea se autointitulează “Overweight Hater (Cei ce urăsc supraponderalii)”, iar conținutul mesajului de pe pliante este următorul: “Nu are nici o legătură cu hormonii tăi, ci cu capacitatea ta de a îngurgita. Organizația noastră urăște oamenii grași și îi respinge cu fermitate. Protestăm la adresa cantității de mâncare pe care o consumi zilnic, în timp ce jumătate din omenire moare de foame.

Condamnăm faptul că arzi banii publici, pentru a-ți satisface lăcomia. De ce nu înțelegi că ai fi mai fericit și mai slab, dacă ai mânca mai puțin? Ai putea găsi un partener, care nu ar fi un pervers fetișist, sau ai putea găsi pur și simplu un partener.

Ne exprimăm dezaprobarea că un animal frumos cum este porcul este considerat o jignire. Tu nu ești un porc, esti doar un om obez și urât”.

Reacția oamenilor care primesc acest mesaj și îl citesc până la capăt diferă de la un caz la altul. Unii par neafectați, în timp ce multe tinere izbucnesc în lacrimi.

Reacțiile continuă pe rețelele de socializare, unde grupul este acuzat că împarte cu nerușinare jigniri mizerabile.

O companie londoneză care produce și comercializează haine pentru supraponderali a decis să fructifice oportunitatea ivită. Șefii companiei au lansat o contracampanie prin care împart pliante în metrouri, trenuri și pe străzi cu mesajul: ”Arăți senzațional”.

“Am fost scârbiți când am aflat de existența acestor fluturașe. Este un atac împotriva a tot ce reprezentăm noi și compania noastră. Noi vrem să transmitem oamenilor mesajul că sunt frumoși indiferent de felul în care arată”, a declarat directorul de marketing al companiei.

Jurnaliștii de la Die Welt s-au solidarizat cu această campanie și au un mesaj clar pentru cei de la Overweight Hater: ”O singură întrebare, băieților. De ce nu pricepeți că ați fi mai fericiți și mai deștepți dacă ați fi mai puțin superficiali. Ați putea avea chiar prieteni”. (I.D)

Alte stiri din Bizar

Ultima oră