Bucureștiul găzduieşte, pe Arena Națională, patru meciuri din programul Campionatului European de Fotbal

11 Iun 2021 | scris de Istvan Deak
Bucureștiul găzduieşte, pe Arena Națională, patru meciuri din programul Campionatului European de Fotbal

Capitala României găzduieşte, pe Arena Națională, patru meciuri din programul Campionatului European de Fotbal care începe în această seară. Stadionul nu va fi plin la niciuna dintre aceste întâlniri, totuși sunt așteptați să sosească mii de suporteri ai echipelor Ucrainei, Austriei și Macedoniei de Nord. Lor li se vor alătura iubitorii de fotbal de la noi care vor să vadă meciurile pe viu.

Cum pandemia de COVID-19 a slăbit în intensitate, dar nu s-a terminat, lucrurile trebuie să fie organizate ceas – a spus la matinalul Radio România Actualități, Răzvan Mitroi, manager de comunicare UEFA Euro 2020 – dar nu avem niciun motiv să credem că nu va fi așa.

La stadion, asta e foarte important să știe cei care au bilete, vor fi total în siguranță, în sensul că fiecare persoană care intră în Arena Națională, fie că e spectator, fie că e jucător, oficial, personal care deservește la stadion, este verificat de personal medical.

Accesul se face cu bilet, brățară și cartea de identitate, astfel că o să evităm îmbulzeala aceea în care fiecare vine cu un certificat tipărit, ba cu un test rezultat negativ.

Fanii fotbalului din Europa sunt norocoşi să poată veni în România” – a spus Răvan Mitroi.

Roma, de exemplu, nu primeşte turiştii din afara UE, deci Turcia va juca în această seară, în capitala Italiei, fără suporteri.

Zonele pietonale se suspendă în București

Arterele din centrul Bucureștiului nu vor mai fi transformate în zone pietonele pe durata acestui week-end, așa cum s-a întâmplat la fiecare sfârșit de săptămână, începând din 22 mai, când centrul Capitalei, între şoseaua Kiseleff şi intersecţia Căii Victoriei cu râul Dâmboviţa, au devenit zonă exclusiv pietonală.

Anunțul Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a anunțat, joi, că decizia a fost luată din cauza restricțiilor instituite cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro 2020.

Conform sursei citate, având în vedere faptul că Euro 2020 implică o serie de restricții rutiere pe mai multe străzi și bulevarde, inclusiv în zona centrală și pentru a nu bloca accesul echipelor participante și al turiștilor la hotelurile unde sunt cazați, proiectul ”Străzi deschise” nu poate fi implementat în week-end-ul 12-13 iunie.

Proiectul va fi reluat din week-end -ul viitor, 19-20 iunie.

Tot ce trebuie să ştii despre meciurile care se joacă la Bucureşti

Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord vor evolua pe Arena Naţională, în cadrul Grupei C. Pe lângă trei meciuri din faza grupelor, Bucureştiul va fi şi gazda unui joc din optimile de finală.

EURO 2020, la Bucureşti. Programul meciurilor găzduite de Arena Naţională

  • 13 iunie, Austria - Macedonia de Nord (19:00, Bucureşti, Grupa C)
  • 17 iunie, Ucraina - Macedonia de Nord (16:00, Bucureşti, Grupa C)
  • 21 iunie, Ucraina - Austria (19:00, Bucureşti, Grupa C)
  • Optimi de finală: 1F - 3A/B/C (22:00, Bucureşti)

Alte stiri din Sport

Ultima oră