Rata de infectare în Capitală a trecut de 6 la mie

23 Mar 2021 | scris de A.V.
Rata de infectare în Capitală a trecut de 6 la mie

Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, a anunțat marți prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de hotnews.ro. 

Este cea mai mare rată de infectare atinsă în București în acest an. Cel mai mare indice - 7.04 - a fost raportat în București în 11 decembrie 2020.

Prefectul Alin Stoica, spunea cu o zi în urmă că intrarea în carantină a Bucureștiului este una dintre măsurile posibile, dar depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină.

" Nu înseamnă că intră automat (...), legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor - DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (...) - după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU", a explicat el, potrivit Hotnews.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră