Ministrul Finanțelor: ”Șomajul tehnic pentru bugetari nu este ceva ce eu aș susține în acest moment!”

14 Apr 2020 | scris de A.A.
Ministrul Finanțelor: ”Șomajul tehnic pentru bugetari nu este ceva ce eu aș susține în acest moment!”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, la Digi24, că nu are în lucru un proiect privind o schemă de acordare a șomajului tehnic pentru personalul plătit din banii publici. Oficialul din Guvern nu susține în acest moment o astfel de măsură.

"Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în administrația publică. (...) Eu știu discuțiile din spațiul public. Dar mereu am susținut o reformă a aparatului administrativ", a spus ministrul în cadrul unei intervenții telefonice la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de guvern de joi că este gata o primă variantă realizată de Ministerul Muncii pentru reducerea activității în sectorul bugetar.

Bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale ar urma să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază. Proiectul nu a fost adoptat în ședința de Guvern, urmând să mai fie discutat de membrii Cabinetului.

Prevederile șomajului tehnic nu se vor aplica însă personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din ministerul muncii.

Alte stiri din Business

Ultima oră