UPDATE. Singura ţară din Europa care nu are cazuri de coronavirus

17 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
UPDATE. Singura ţară din Europa care nu are cazuri de coronavirus

În timp ce Oranizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat valul de infectări cu noul coronavirus care a cuprins mapamondul drept o pandemie, marcând acum Europa drept principalul focar al acesteia, chiar în Europa există un stat care nu a înregistrat până acum niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

Muntenegru a rămas singura ţară din Europa fără nici măcar un caz confirmat de coronavirus.

Situată la doar 300 de kilometri de Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume, Muntenegru a efectuat mai multe teste, însă toate au ieşit negative.

Deniz Türkbay, un vânzător de produse pentru igienă, susține că natura liniştită si curată a muntenegrenilor a făcut ca ţara să fie ferită până acum de coronavirus.

Potrivit Reuters, Muntenegru a luat deja măsuri în privinţa coronavirusului, la fel ca restul ţărilor afectate.

Adunările publice au fost interzise, şcolile, porturile şi unele graniţe au fost închise pentru cel puţin 14 zile ca măsuri preventive împotriva Covid-19.

UPDATE

Minunea nu a ţinut prea mult.

Muntenegru a raportat primele două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul său, pacientele fiind două femei care au ajuns în urmă cu 12 zile din Statele Unite şi din Spania, a declarat, marţi, premierul Dusko Markovic, citat de Reuters.

Muntenegru a anunţat, anterior, că a închis frontierele, a oprit transportul public, a închis şcoli, cafenele şi restaurante pentru a opri răspândirea infecţiei cu coronavirus, conform sursei citate anterior.

Supermarketurile şi farmaciile sunt singurele care au rămas deschise.

Alte stiri din Externe

Ultima oră