Omenirea trăiește pe datorie. Mai devreme decât ne așteptam

30 Iul 2018
Omenirea trăiește pe datorie. Mai devreme decât ne așteptam Galerie foto (2)

Știm că pare greu de înțeles, dar Omenirea trăiește pe datorie, cum s-ar spune, furând de la generațiile viitoare. Cum asta? La 1 august 2018, Omenirea îşi va fi consumat toate resursele pe care planeta le poate reînnoi într-un an şi va fi poluat mai mult decât aceasta poate absorbi. Simplu. Care este consecința?

Până la 31 decembrie, vom trăi "pe datorie" din resursele generaţiilor viitoare, potrivit calculelor ONG-ului Global Footprint Network.Pentru a calcula această "zi a depăşirii" ("Overshoot Day"), organizaţia ia în considerare amprenta de carbon şi de resursele consumate pentru pescuit, creşterea animalelor, culturi, construcţii şi utilizarea apei.

Acest moment apare din ce în ce mai devreme în fiecare an, observă agenţia belgiană de presă Belga. Anul trecut această dată a fost stabilită la 2 august, iar în 2016 la 8 august iniţial, fiind apoi recalculată la 3 august. În 1970, "ziua depăşirii" a fost fixată la 23 decembrie.

Emisiile de CO2 reprezintă factorul cel mai important în ceea ce priveşte depăşirea, deoarece reprezintă 60% din amprenta ecologică globală, potrivit ONG-ului citat.

Alte stiri din Verde

Ultima oră