Avertizări meteo Cod galben pentru jumătate de ţară până luni

03 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Avertizări meteo Cod galben pentru jumătate de ţară până luni

ANM a emis două avertizări Cod galben, de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, valabile până luni dimineaţă. Prima avertizare este valabilă pentru jumătate de ţară de duminică 3 septembrie, ora 10.00 , până luni, 4 septembrie, ora 9.00

În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 30 l/mp. În noaptea de duminică spre luni (3/4 septembrie) aria precipitațiilor se va restrânge treptat spre regiunile nordice.

Meteorologii precizează că în după-amiaza zilei de duminică vremea se va menţine călduroasă în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest temperaturile vor fi în scădere. Luni, răcirea vremii va cuprinde toată ţara.

A doua avertizare este  valabilă de duminică, 3 septembrie, ora 15.00, până luni 4 septembrie, ora 3.00. În Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră