Vin trei zile cu ploi şi răcire accentuată a vremii

20 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Vin trei zile cu ploi şi răcire accentuată a vremii

ANM a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată, valabil de duminică 20 august, ora 18 până marţi, 22 august, ora 8.00.

În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud.

Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

Meteorologii precizează că în după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră