Cursul valutar, întrebare obligatorie la "Te pui cu blondele" sau "Ce spun Românii"!

28 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cursul valutar, întrebare obligatorie la "Te pui cu blondele" sau "Ce spun Românii"!

Radu Grațian Ghețea, președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor, recomandă realizatorilor emisiunilor de divertisment să introducă întrebări cu caracter educativ financiar-bancar.

"Am observat emisiuni pe care unii le-ar putea trece la categoria emisiunilor de total divertisment, genul "Te pui cu blondele" sau "Ce spun Românii", emisiunea făcută de Cabral. Sigur, acolo apar tot felul de persoane, dar întrebările sunt de cultură generală și vrând-nevrând persoana care deschide televizorul se întreabă "oare eu știu ce întreabă acolo?"....Mă întreb, oare, nu am putea să introducem într-un fel sau altul și niște întrebări cu caracter educativ financiar-bancar. De exemplu care este obligația principală pe care o are un debitor?", a spus Radu Grațian Ghețea, conform agerpres.ro.

Ghețea a mai spus că o cunoaște pe mama lui Cabral pentru că aceasta a lucrat în sistemul bancar. "O să îmi permit să o contactez și să îi spun "haide să încercăm să îl convingem pe Cabral să pună și niște întrebări educative, din domeniul educației financiare", a declarat Radu Grațian Ghețea.

Acesta a spus că bancherii trebuie să folosească toate canalele pentru a-i face pe clienți să înțeleagă noțiunile financiare și obligațiile părților.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră