Român din Anglia, desfigurat cu acid sulfuric de iubită britanică în timp ce dormea

05 Feb 2018
Român din Anglia, desfigurat cu acid sulfuric de iubită britanică în timp ce dormea Galerie foto (2)

Daniel Rotariu, în vârstă de 31 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș, a devenit victima iubitei sale, care l-a atacat cu acid în timp ce dormea, suferind arsuri grave pe o treime din suprafața corpului și pierzându-și vederea.

Agresiunea s-a produs în luna iulie 2016, în casa în care locuiau cei doi, în Leicester.

În ziua tragediei, Daniel și iubita sa Katie Leong, mai în vârstă cu 21 de ani decât românul, s-au certat aproape tot timpul. Românul s-a dus la culcare în jurul orei 20, fiind trezit din somn de senzația unei arsuri puternice. 

Chiar Daniel cumpărase acidul sulfuric cu o concentrație de 96%, la cererea iubitei sale, care i-a spus că îl va folosi pentru a curăța bijuteriile.

Acțiunea brutală a femeii a fost cauzat de gelozia sa, suspiciunea sa că ar fi înșelată de Daniel fiind alimentată de conștientizarea diferenței de vârstă dintre ei.

Gelozia lui Katie nu a fost temperată de niciunul din gesturile de iubire pe care Daniel consimțise să le facă, care pentru a-și face demonstrată afecțiunea și-a tatuat numele ei pe inelar, pe gât și în dreptul inimii și a dezinstalat aplicația de Facebook de pe telefon, la cererea femeii.

În cadrul procesului Katie Leong a încercat să facă jurații să creadă că vinovat de agresiune ar fi fostul său iubit, care se afla în casă în momentul în care s-a produs tragedia.

Acuzarea a dovedit însă că Leong și-a premeditat acțiunea, cu intenția de a-și ucide partenerul, cumpărându-și chiar o carte despre atacurile cu acid, pentru a se documenta.

Anchetatorii britanici au fost surprinși de nivelul de rezistență demonstrat de Daniel, care a reușit să supraviețuiască atacului.
"E greu de descris cât de oribil și de brutal a fost atacul. De asemenea, e greu de acceptat și cât de puțin i-a păsat femeii de ce se întâmplă cu victima atacului său", a declarat unul dintre polițiști jurnaliștilor de la bbc.co.uk.

Katie Leong a fost condamnată de instanță la închisoare pe viață, pentru tentativă de crimă.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră