8 din 10. Epoca de aur a lui Enrique,aproape de final

02 Mar 2017 | scris de Radu Popescu
8 din 10. Epoca de aur a lui Enrique,aproape de final

Antrenorul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, Luis Enrique, aflat în funcție din 2014 și al cărui contract expiră în luna iunie, a anunțat, miercuri seara, că va părăsi postul la finalul sezonului, transmite AFP,scrie agerpres.ro

 

Tehnicianul iberic și-a justificat alegerea prin uzura adusă de un post așa de expus.

''Nu voi mai fi antrenor al echipei FC Barcelona în sezonul viitor. Este o decizie bine cântărită, gândită'', a declarat Luis Enrique (46 ani), în conferința de presă care a urmat meciului câștigat de catalani cu 6-1 în fața formației Sporting Gijon, pe ''Camp Nou''.

''Motivul este felul în care trăiesc această profesie. Asta înseamnă pentru mine foarte puține ore de odihnă și de deconectare'', a explicat Luis Enrique, care a câștigat opt trofee din zece posibile în cele două sezoane și jumătate de când pregătește Barcelona.

Anunțul pune capăt mai multor luni de incertitudine în legătură cu viitorul antrenorului spaniol, care până acum refuzase să se pronunțe asupra unei eventuale prelungiri a contractului.

Decizia sa a fost poate influențată și de eșecul cu 0-4 suferit în fața formației franceze Paris Saint-Germain, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, la jumătatea lunii trecute. Returul este programat săptămâna viitoare. 

Luis Enrique va rămâne, fără îndoială, antrenorul care a condus-o pe Barca către o nouă ''epocă de aur'', după cum a spus fundașul Gerard Piqué.

După triumfurile din era Pep Guardiola (2008-2012), predecesorul său, Luis Enrique a reușit o triplă istorică la primul său meci pe banca echipei blaugrana (Liga-Cupa Spaniei-Liga Campionilor), al doilea din istoria clubului după cel realizat de Guardiola în 2009.

Luis Enrique, fost jucător al Barcelonei și antrenor al echipei a doua, a avut un al doilea sezon bun, cu eventul Liga-Cupa Spaniei, iar în actuala stagiune, în ciuda pasului greșit din Champions League, echipa este calificată în finala Cupei Regelui și luptă pentru un nou titlu în campionat.

''Ne rămân trei luni pasionante'', a subliniat, miercuri, Luis Enrique. ''Suntem într-o situație dificilă, mai ales într-un din competiții (Liga Campionilor, n. red.), dar cu ajutorul tuturor și dacă astrele se vor alinia, vom răsturna situația în retur. Angajamentul meu va fi total în aceste trei luni'', a promis antrenorul, care a comunicat decizia jucătorilor săi la finalul meciului cu Gijon.

''Le mulțumesc jucătorilor pentru susținere'', a mai spus Luis Enrique.

Printre numele înlocuitorilor lui Luis Enrique la cârma echipei catalane au fost vehiculate de presă cele ale tehnicianului argentinian Jorge Sampaoli (Sevilla) sau spaniol Ernesto Valverde (Athletic Bilbao).

Alte stiri din Sport

Ultima oră