Cupa Regelui şi eşecul Barcelonei

23 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Cupa Regelui şi eşecul Barcelonei

Barcelona a câstigat Cupa Regelui după un meci epic în compania echipei FC Sevilla,cu eliminarea lui Mascherano în minutul 36 şi o reechilibrare in minutul 92 ,ceea ce a făcut ca în prelungiri catalanii să se impună fără probleme.

A mai fost şi polemica transmisiei TV în care fanii catalani acuză ca nu au fost difuzate inaginile cu steagurie independenţei Cataloniei, alura politică nedorita ce a însoţit acest meci. Barcelona s-a impus cu două goluri înscrie în faze imperial lucrate de Messi(au înscris Jordi Alba şi Neymar) dar nu poate fi scos din aceasta ecuaţie a succesului Iniesta,desemnat, de altfel MVP-ul ,meciului.

Barcelona a celebrat cu fast victoria,al doilea trofeu al sezonului,după La Liga, dar trebuie spus că această Cupa a Regelui are mai mult valoare simbolică. Pentru o echipă spaniola de top conteaza doar două trofee: campionatul şi Liga Campionilor.

Barcelona a fost eliminată,jenant totuşi, în sferturi de Atletico Madrid ,fază a competiţiei de care catalanii treceau, de obicei ,fără probleme.

Faptul că in finala de la Milano joaca Real şi Atletico reprezintă un eşec pentru Barcelona care va vedea sâmbată cum una din rivalele istorice se va încununa cu trofeul european.

Iata de ce sezonul Barcelonei are şi o nuanţa puternică de eşec...

Alte stiri din Sport

Ultima oră