Zona de vest a României, în topul tranzacţiilor cu terenuri agricole mari, în 2018

25 Ian 2019 | scris de A.V.
Zona de vest a României, în topul tranzacţiilor cu terenuri agricole mari, în 2018

Una dintre tranzacţiile realizate cu terenuri agricole în Timiş a ocupat locul al doilea la nivel naţional în 2018 ca valoare totală a tranzacţiei, după ce a ocupat până aproape de final de an primul loc al clasamentului, relatează pressalert.ro.

Tranzacţia cu terenuri de la Voiteg a fost depăşită de una la Constanţa, arată datele Ministerului Agriculturii, citate de pressalert.ro.

Astfel, cea mai mare tranzacţie a anului a avut loc în Constanţa, unde au fost vândute două parcele de 50 de hectare de teren, la un preţ de 3,1 milioane de euro.  

Tranzacţia de la Voiteg, din Timiş, prin care societatea Agro Nevada Tim a achiziţionat 85,4 hectare de la Morariu Sorina Nicoleta, pentru 2,5 milioane de lei, a fost a doua cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole a anului.

Totuşi, niciuna dintre aceste tranzacţii nu a adus cel mai mare preţ pe hectar, ci tranzacţia de pe locul 3. 

Este vorba despre o parcelă de 32 de hectare din Arad, cumpărată de Ardeniţa Medinţu, de la Marfin Bank, pentru 16.625 de euro pe hectar.

A patra în topul valorii totale a tranzacţiilor din 2018 a fost o afacere la Bara, în Timiş: o parcelă de 138 de hectare, vândută pentru 507.000 de euro.

Toate tranzacţiile cu terenuri agricole care depăşesc 30 de hectare trebuie anunţate la minister.

În cursul anul 2018 au fost în total 21 de asemenea tranzacţii, precizează sursa citată.

Întrebat care mai este preţul unui hectar de teren agricol în România, ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, a răspuns, în octombrie 2018, într-o emisiune la TVR1: "Un hectar de teren costă de la 2.000 de euro la 60.000 de euro, depinde de zonă. Vă spune ministrul Daea".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră