Elena Udrea, ATAC DUR la Klaus Iohannis: „ (...) a falsificat semnăturile“

26 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
Elena Udrea, ATAC DUR la Klaus Iohannis: „ (...) a falsificat semnăturile“

 „Eu as compara cu semnaturile stranse de domnul Iohannis, care a batut orice record in aceasta tara. Cred ca a strans ceva de genul a 100.000 de semnaturi pe minut, pentru ca nu semna nimeni pentru domnul Iohannis. Dimpotriva, pe undeva prin Suceava, Iasi, se plateau semnaturi de catre PNL, doar-doar isi va pune cineva semnatura pentru candidatura lui Iohannis. Daca Iohannis a putut, poate si Robert Turcescu", a declarat Elena Udrea, înainte de a intra în sediul DNA, unde a fost chemată la audieri.

Intrebata daca insinueaza ca Iohannis a falsificat semnaturile, Udrea a raspuns: "Da, insinuez ca da. Nu neaparat Iohannis, ca nu el le-a strans, cei de la partid". Contactată telefonic de România TV, Elena Udrea a mărturisit că ştie "cazuri concrete" când s-au plătit semnăturile şi s-au mutat de pe un candidat în contul lui Klaus Iohannis.

"Eu cunosc cazuri in tara, de organizatii judetene, care nu puteau sa stranga numarul de semnaturi care fusese stabilit de la Bucuresti si atunci au falsificat semnaturile. Au luat semnaturi pe care le stransesera pentru alte candidaturi si le-au transformat in semnaturi pentru domnul Iohannis. Daca va uitati pe internet, sunt si niste fotografii dintr-un birou in care lucrau niste membri de partid, care mutau semnaturile de pe un registru pe altul. Eu stiu cazuri concrete cand s-au platit semnaturile si s-au mutat de pe un candidat la altul", a spus Elena Udrea, luni seară, la România TV. Întrebată de ce nu a făcut un denunţ sau o contestaţie având în vedere că ştia toate aceste lucruri, Udrea a spus că nu face denunţuri. "Rămân de modă veche", a conchis ea.

Denunţuri pe bandă rulantă la DNA 

Platforma civică „Iniţiativa România" a făcut un demers penal la DNA, pe motiv că există "suspiciuni rezonabile" că parte din semnăturile strânse sunt false. sociaţia Iniţiativa România, o platformă civică, a depus la DNA un denunţ penal împotriva mai multor candidaţi la Primăria Capitalei pe motiv că există "suspiciuni rezonabile" că o parte din semnăturile strânse sunt false.

Conform calculelor şi informaţiilor acesteia, pentru candidatul Cătălin Predoiu, PNL a adunat aproape 1000 de semnături pe oră în zile de week-end şi circa 16 semnături pe minut, "folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu". Predoiu şi Pocora au fost validaţi în cursa electorală pe 21-22 aprilie de către organizaţie, iar pe 26 aprilie se vor înscrie oficial.

Asociaţia îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că a folosit date personale şi semnături ale unor minori pentru completarea listelor de susţinători ai candidaturii sale. "Folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu, fără pauză, PPU-SL a adunat aproape 234 de semnături pe oră, în condiţiile în care PPU-SL este un partid foarte mic, fără resurse umane semnificative", spune ONG-ul. Calculele asociaţiei arată că, de la momentul anunţului public şi până la cel al depunerii candidaturii, recordul semnăturilor pare să-l deţină Robert Turcescu cu 1125 de semnături pe oră în zile de week-end, şi circa 19 semnături pe minut. Turcescu a anunţat pe 22 aprilie că va candida şi urmând ca pe 25 aprilie să-şi depună candidatura.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră