A treia oară e cu noroc? Monica Ghiurco, propusă șef al TVR

06 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
A treia oară e cu noroc? Monica Ghiurco, propusă șef al TVR

UPDATE 10:46 - Monica Ghiurco a fost propusă pentru funcția de președinte-director general al televiziunii publice, în urma votului de miercuri al reprezentanților Consiliului de Administrație al instituției. Surse citate de Agerpres au declarat că Ghiurco a primit 7 voturi, iar Irina Radu, propusă pentru aceeași funcție, 6 voturi.

........................................

Consiliul de Administrație al TVR se întrunește, astăzi, pentru a propune un nou candidat la funcția de președinte-director general al SRTv.

”Vă aducem la cunoştinţă că toţi membrii Consiliului de Administraţie se pot întruni în componenţa completă cel mai devreme miercuri, 6 aprilie, ora 9:00, la sediul TVR, pentru a recomanda candidatul la funcţia de preşedinte-director general al CA al SRTv. Imediat după încheierea întâlnirii de miercuri, veţi primi în scris propunerea noastră”, se arată în scrisoarea membrilor CA transmisă Parlamentului.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc în 11 aprilie, în ședință comună, pentru a discuta desemnarea unui președinte - director general al Societății Române de Televiziune, a anunțat vicepreședintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru.

"Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au analizat cu precădere scrisoarea membrilor Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, care ne aduce la cunoștință că miercuri a convocat o ședință în vederea desemnării candidatului pentru funcția de președinte — director general al SRTv. Funcție de această numire, poate tot miercuri, va fi posibil să fie convocate comisiile de specialitate și ședința Camerelor reunite este planificată lunea viitoare, la orele 18,00, pentru a discuta și aceasta problemă și multe alte probleme care sunt înscrise pe ordinea de zi. (...) Urmează ca luni, la 14,30, când va fi o nouă ședință a Birourilor reunite, să stabilim care vor fi cele care vor fi înscrise luni la orele 18,00 pe ordinea de zi", a declarat Ioan Chelaru, citat de agerpres.ro.

Ședința plenului comun al Parlamentului din 30 martie, în care urma să fie validat noul președinte — director general al SRTv, a fost suspendată, deoarece membrii CA nu au reușit să facă o propunere pentru această funcție.

Anterior, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTv de numire a lui George Orbean la șefia acestei instituții.

Parlamentul a votat, în urmă cu două săptămâni, noul Consiliu de Administraţie al SRTV cu 312 voturi pentru şi 21 împotrivă.

Acesta este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Țopescu și George Orbean, membrii titulari. Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romașcanu, Adriana — Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălășoiu, Andrea-Julika Ghiță, Cornel Mihalache, Luminița Velciu, Ana Maria Sandu sunt membrii supleanți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră