ULTIMA ORĂ! Traian Băsescu audiat de procurori. Ce mesaj a postat dimineaţă pe Facebook

27 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
ULTIMA ORĂ! Traian Băsescu audiat de procurori. Ce mesaj a postat dimineaţă pe Facebook

Acesta a scris pe pagina sa de socializare că procurorii fie reconfirmă soluţiile de neîncepere a urmăririi penale date anteriror, fie transmit aceste cauze în judecată.  Băsescu susţine că în perioada în care a fost ministrul transporturilor, dar şi în perioada în care a fost primarul general al Capitalei, nu a existat niciun dosar penal pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor făcute în timpul mandatelor sale. 

Ioan Ghişe a depus în anul 2012 o plângere penală la Parchetul General

Traian Băsescu spune despre dosarele sale: „Prin menţinerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decât să aştepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispoziţiilor şefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil”.

Ioan Ghişe a depus în anul 2012 o plângere penală la Parchetul General împotriva lui Traian Băsescu şi a angajaţilor care l-au scos cu forţa din Palatul Cotroceni, de la recepția dată de Administrația Prezidențială cu ocazia recepţiei de Ziua Naţională a României. Parchetul General şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea la Parchetul Militar, deoarece angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază sunt cadre militare.

 

Mesaj postat Traian Băsescu: 

 

„Ori vă reconfirmaţi NUP-urile, ori trimiteţi dosarele în instanţă. Eu nu am nimic de negociat.

Am fost ministru al transporturilor în 5 guverne, timp în care s-au reabilitat peste 2.000 de km de drumuri naţionale şi peste 200 de km de căi ferate. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor.

Am fost Primar General al Capitalei timp de 4 ani şi jumătate, gestionînd bugete de peste 1,2 miliarde dolari anual, cu lucrări mari cum ar fi contorizarea pentru încălzire a scărilor de bloc, modernizarea a 750 de puncte termice, modernizarea a 120 de km linii de tramvai, construcţia liniei 41, asfaltarea a sute de km de străzi şi bulevarde. Nu a existat niciun dosar pentru modul de desfăşurare a licitaţiilor.

Cu toate acestea, la PICCJ am o bibliotecă de dosare penale generate de reclamaţii ale oamenilor turnătorului Voiculescu, dosare care, după ce au primit NUP de la procurorii de caz, au fost redeschise în anul 2015 la cererea fostului Procuror General Niţu.

Nu contest dreptul PICCJ de a redeschide aceste dosare, dar contest faptul că toate sunt ţinute deschise spre a fi utilizate politic. În opinia mea, procurorii au două soluţii şi anume: ori constată temeinicia soluţiei iniţiale a PICCJ de neîncepere a urmăririi penale, sau mă audiază după care trimit dosarul în instanţă dacă așa vor considera.

Prin menţinerea acestor dosare fără a lua o decizie, procurorii nu fac decît să aştepte momentul potrivit pentru a le utiliza conform dispoziţiilor şefilor în interesul acestora sau în interes politic, ceea ce este inadmisibil.

Reţineţi, eu nu am nimic de negociat!”, a scris fostul președinte Traian Băsescu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră