Subiecte Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut elevii la Limba Română. Un singur elev a avut febră peste 37,3

15 Iun 2020 | scris de A.V.
Subiecte Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut elevii la Limba Română. Un singur elev a avut febră peste 37,3

Evaluarea Națională 2020 a început luni, 15 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă  a elevilor pentru admiterea la liceu. Examenul a început la ora 9:00. Subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.

Subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

UPDATE

Un elev din Constanța a fost depistat cu temperatură mai mare de 37,3. Din informațiile de la această oră, este singurul caz din țară, potrivit Digi 24.

Elevul va susține examenele în sesiunea a doua a Evaluării Naționale, din 29 iunie.

De asemenea, nu a fost înregistrat niciun apel la Tel Verde pentru nereguli la examene.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră