Şoferul care a provocat carnagiul de la Brăila oferă primele explicaţii după tragedie

06 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
Şoferul care a provocat carnagiul de la Brăila oferă primele explicaţii după tragedie

Un cocktail de trei substanţe interzise avea în sânge şoferul, când medicii l-au testat, imediat după accident. Diazepam, Canabis şi amfetamină au arătat analizele. Tânărul de 27 de ani neagă că ar fi luat vreo substanţă interzisă, scrie digi24.ro. „S-a tras mai mult covoraşul de la maşină sub pedale şi n-am mai putut, asta e, s-a întâmplat. Am intrat într-o depăşire, n-am mai controlat maşina şi asta a fost... cel mai rău îmi pare pentru persoanele decedate, condoleanţe familiilor, chiar n-aş fi vrut să se ajungă la aşa ceva", a declarat şoferul.

 

CITIŢI ŞI: Şoferul care a provocat carnagiul din Brăila NU avea ce să caute la volan! Ce au arătat analizele

 

Drogurile n-au fost singura descoperire a medicilor. Aceştia şi-au dat seama că tânărul figura în evidenţa lor cu o criză de epilepsie. Iar legea spune că cei care suferă de această afecţiune îşi pierd dreptul de a conduce pentru o perioadă, de la ultima criză. "Solicitantul care a avut o primă criză de epilepsie neprovocată poate fi declarat apt pentru condus după o perioadă de 6 luni în care nu au mai avut loc crize şi dacă s-a efectuat o evaluare medicală corespunzătoare. Autorităţile naţionale pot permite conducătorilor auto cu prognostic bun recunoscut să conducă înaintea încheierii acestei perioade", a explicat medicul.

După tragedia din Brăila, cinci persoane au murit pe loc. Şoferul, un tânăr de 27 de ani, a scăpat cu viaţă, însă el este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.  Testele au aratat că tanarul de 27 de ani aflat la volan era sub influenta drogurilor. In plus, medicii spun ca acesta fusese internat pentru epilepsie si nu este exclus ca luni sa fi suferit o criza. Impactul nimicitor a fost surprins de camerele de supraveghere ale Politiei Locale. Șoferul care a intrat luni dimineață în plin cu mașina într-un grup de persoane ce se aflau într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit, este cercetat pentru de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit unui comunicat remis marți de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

CITIŢI ŞI: Lista bolilor care-ţi interzic să conduci maşina

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră