Și la stat se poate? Încă un caz descoperit de LIBERTATEA: Medic fals la Spitalul de Urgență Ilfov

12 Feb 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Și la stat se poate? Încă un caz descoperit de LIBERTATEA: Medic fals la Spitalul de Urgență Ilfov Galerie foto (2)

Un nou caz de fals medic, de data asta în spitalele publice. Scandalul iscat de apariția în spațiul public a cazului medicului fals italian, care realiza operații estetice în clinici private din România, se extinde, noi și noi situații anormale fiind semnalate de presă.

„În cazul Matteo Politi, angajatorul avea obligația să verifice dacă are toate documentele, nu doar parafă. Vă asigur că în sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla!”, declara ministrul Sănătății, Sorina Pintea, referitor la situația italianului.

Ei bine, cotidianul Libertatea prezintă din nou în exclusivitate o anchetă despre cazul unei femei de 30 de ani care a falsificat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP! Libertatea prezintă filmări cu ea în sala de operație, singură, cum închide o pacientă! Explicația „doctorului” Bîrsan: „Doar serveam instrumentarul”, scrie jurnalistul unul dintre autorii investigației, Cătălin Tolontan, în pagina sa de Facebook.

La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă falsă şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără aviz de la Colegiul Medicilor, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat 10 ani. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă.

Deşi ea susţine că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor. „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

După ancheta jurnalistică, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră