Scandal în Republica Moldova. Harta României Mari, RUPTĂ în plenul Parlamentului de la Chișinău. Dodon: Nu vă jucați cu focul. O să vă ia oamenii în furci! (VIDEO)

10 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Scandal în Republica Moldova. Harta României Mari, RUPTĂ în plenul Parlamentului de la Chișinău. Dodon: Nu vă jucați cu focul. O să vă ia oamenii în furci! (VIDEO)

Scandal în plenul Parlamentului de la Chișinău. Socialiștii și comuniștii s-au arătat indignați de inițiativa Ministerului Educaţiei de a semna un ordin care le permite unor asociaţii să doneze harta României Mari și drapelul român şcolilor din Republica Moldova.

Mai mult, Partidul Socialiștilor i-a cerut ministrului Corina Fusu să vină în Parlament pentru a oferi explicații în legătură cu ordinul dat.

"Ministrul Educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permitem unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru", a declarat deputatul socialist Vlad Bătrâncea.

Imediat, deputatul a rupt apoi în mod demonstrativ harta României Mari. 

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, rupe harta României Mari în timpul ședinței Parlamentului

Posted by Privesc.Eu on Thursday, December 10, 2015

"Să tot rupeți harta, oricum Unirea se va produce. Vreți voi sau nu, dar asta este Istoria", a venit replica liderului liberalilor, Mihai Ghimpu.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a amenințat însă că, imediat după sărbătorile de iarnă, formațiunea sa va demara o campanie "împotriva unioniștilor".

"Voi ce, cu totul strah poteriali (v-ți pierdut frica - n.r.), românii, unioniștii? Ce-s cu prostiile acestea? Eu nu mai spun că vă bateți joc de copiii noștri cu BAC-urile și așa mai departe. Dar cu ce ocazie voi vă băgați cu așa chestii în toate școlile?", a întrebat Dodon, în Parlament.

Potrivit lui Igor Dodon, "aceasta se numește promovarea deschisă a unionismului".

"Eu vreau să vă spun că noi lucrul ăsta nu o să-l permitem. Nu vă jucați cu focul. O să vă ia oamenii în furci. Eu lucrul ăsta vi-l promit. Vreți să o luați în cap? O să o luați. Noi suntem stat independent – R. Moldova", a amenințat liderul socialiștilor.

Dodon a cerut ca România să respecte independența Republicii Moldova.

"Noi nu ne culcăm absolut sub nimeni și nu ne vom culca niciodată. Noi vom apăra statalitatea R. Moldova. Încă o dată vă spun - vă stimăm ca vecini, stimăm opinia celor care se numesc români în R. Moldova. Dar stimați-ne opinia noastră, a majorității cetățenilor R. Moldova și nu umblați cu nebunii de astea", a conchis Igor Dodon.

Declarațiile lui Igor Dodon în timpul ședinței Parlamentului d...

Conflict în Parlament. Promovarea unionismului.

Posted by Privesc.Eu on 10 Decembrie 2015

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră