Sateliții lui Musk vor transmite internet de mare viteză către zone îndepărtate din Marea Britanie

01 Dec 2020
Sateliții lui Musk vor transmite internet de mare viteză către zone îndepărtate din Marea Britanie

Sateliții Starlink de la Elon Musk vor fi utilizați într-un proces guvernamental din Regatul Unit, menit să ajute zonele îndepărtate ale țării să obțină conexiuni la internet de mare viteză, anunță Sky News.

Trei locații vor avea echipamentul instalat pentru început, permițându-le să se conecteze la sateliți și să acceseze bandă largă de 10 ori mai rapid decât era disponibil anterior.

Tehnologia permite transmiterea semnalelor de bandă largă către Pământ, în locuri unde există o infrastructură limitată la sol, sau ar fi costisitoare sau dificil de instalat.

Mănăstirea Rievaulx din Parcul Național North Yorkshire Moors, Wasdale Head din Lake District și două locuri din Parcul Național Snowdonia, inclusiv un centru de activități în aer liber, vor fi implicate în proces.

„Bandă largă de mare viteză transmisă către Pământ din spațiu ar putea fi răspunsul la problemele de conectivitate suferite de oamenii din spațiile blocate pe banda lentă digitală”, a declarat secretarul pentru Cultură, Michelle Donelan.

„Aceste încercări urmăresc să găsească o soluție la costul prohibitiv de ridicat al derulării cablurilor în locații îndepărtate”.

Sateliții Starlink pot furniza viteze de internet de până la 200 de megabiți pe secundă (Mbps) - de patru ori mai rapid decât viteza medie de bandă largă din Marea Britanie, de puțin peste 50 Mbps -, potrivit guvernului, citând teste recente.

Guvernul va începe cu Starlink din cauza „pregătirii și disponibilității tehnologiei sale”.

Dar a spus că vorbește și cu un alt furnizor, cum ar fi compania britanică de satelit OneWeb, despre posibila lor implicare.

Starlink are deja sute de mii de utilizatori de internet în aproximativ 40 de țări.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră