S-a aflat cauza decesului primului jurnalist care transmitea Campionatul din Qatar

14 Dec 2022
S-a aflat cauza decesului primului jurnalist care transmitea Campionatul din Qatar

Jurnalistul american de fotbal, Grant Wahl a murit din cauza unui anevrism de aortă ascendent cu hemopericard, a constatat o autopsie de un medic legist din New York, potrivit soției lui Wahl, dr. Celine Gounder, conform Fox News. Se pare că jurnalistul nu știa de această afecțiune și l-a măcinat încet, dar sigur.

Wahl a murit în timp ce transmitea Cupa Mondială FIFA din Qatar. Avea 48 de ani.

„A fost realizată o autopsie făcută în New York, de către biroul medicului legist și a arătat că avea un anevrism de aortă care s-a rupt”, a declarat Gounder pentru CBS News, joi.

Lui Wahl i s-a făcut rău în timp ce acoperea sferturile de finală Argentina-Olanda, a declarat pentru Fox News un purtător de cuvânt al comisiei de planificare a Cupei Mondiale din Qatari. După ce paramedicii au efectuat manevrele de resuscitare timp de câteva minute la fața locului, el a fost dus la Spitalul General Hamad.

„Presiunea pe piept pe care a experimentat-o ​​cu puțin timp înainte de moartea sa ar fi putut reprezenta simptomele inițiale”, a scris Gounder pe site-ul lui Wahl. „Nici o manevră de resuscitare sau șocuri electrice nu l-ar fi salvat. Moartea lui nu a avut legătură cu COVID. Moartea sa nu a avut legătură cu starea de vaccinare. Nu a fost nimic nefast în moartea lui”.

” Am tot întrebat: are puls?” a spuse Gounder. "Dacă ar fi avut puls când a părăsit stadionul, asta ar fi fost un semn bun, dar nimeni nu mi-ar răspunde la întrebare. Și așa mi-a fost frică." „Este doar unul dintre aceste lucruri care probabil s-a produs în ani de zile și din orice motiv aparent logic s-a întâmplat în acest moment”, a adăugat Gounder.

Wahl „râdea la o glumă pe care am văzut-o pe Twitter” cu doar câteva minute înainte de a se prăbuși, a spus jurnalistul Rafael Cores, care stătea lângă Wahl la meci. În zilele precedente, Wahl avea simptome de bronșită, a spus el pe un podcast.

„Corpul meu s-a stricat în sfârși. Trei săptămâni de somn puțin, stres mare și multă muncă vă pot face asta”, a scris Wahl pe 5 decembrie. „Ceea ce fusese o răceală în ultimele 10 zile s-a transformat în ceva mai mult sever în noaptea meciului SUA-Olanda și am simțit că pieptul meu depășește un nou nivel de presiune și disconfort.”

Wahl a scris că a fost testat negativ pentru COVID-19 și că a căutat tratament pentru simptomele sale.

„Am intrat astăzi la clinica medicală de la centrul media principal și mi-au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat o cură de antibiotice și niște sirop de tuse puternic și deja mă simt puțin mai bine în doar câteva ore. Dar totuși: Nu e bine!", a scris el.

Fratele său, Eric Wahl, a anunțat moartea fratelui său pe Instagram și a sugerat inițial că ar fi putut fi ucis pentru că a purtat anterior o cămașă de culoarea curcubeului la un joc. Eric Wahl a renunțat marți la acele acuzații.

„De îndată ce am aflat de moartea lui, primul lucru pe care l-am crezut a fost că a fost ucis”, a spus Eric Wahl. "M-am bazat pe lucrurile pe care G le-a spus ultimele două ori când am vorbit cu el. Dar evident că nu știu nimic sigur."

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră