REACŢIE. Black Cube speră ca „angajaţii săi să ajungă cât mai repede acasă“

06 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
 REACŢIE. Black Cube speră ca „angajaţii săi să ajungă cât mai repede acasă“

Black Cube arată, potrivit cotidianului Times of Israel, că doi angajați au fost arestați: Ron Weiner și David Geclowicz. Însă, în cazul celor doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus, compania susține că informațiile privind investigarea acestora este falsă, potrivit Digi 24.  Potrivit sursei citate, compania spune că angajații săi se ocupau cu investigarea unor acuzații de fapte de corupție din Guvernul României.

„Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. În timpul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit informații importante”, se arată în comunicatul companiei. „Reamintim că toți angajații companiei respectă legile locale, iar acuzațiile la adresa lor sunt nefondate și neadevărate. Avem încrederea că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați și se vor întoarce acasă în următoarele zile”, precizează Black Cube.

Reacţia DIICOT 

Procurorii DIICOT i-au reținut pe cei doi foști agenți Mossad, care o spionau pe Laura Codruța Kovesi, pe data de 3 aprilie, iar Tribunalui București a dispus arestarea lor în aceeași zi. Ron Weiner și David Geclowicz ar fi început operațiunea de spionaj în luna martie a acestui an, potrivit unui comunicat al DIICOT. Procurorii antimafia au mai precizat că Laura Codruța Kovesi nu are calitate procesuală în dosar la acest moment.

Reacţie Laura Codruţa Kovesi 

Laura Codruța Kovesi a avut o primă reacție în cazul spionajului israelian ce viza compromiterea sa. Potrivit Digi24, șefa DNA a spus că „a fost o încercare nereușită de intimidare”.  Procurorii DIICOT anchetează patru cetățeni israelieni pentru spionarea comunicaților și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații, sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011, scrie Rise Project.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră