Cum va fi vremea până în februarie. Prognoza meteo pe trei luni

21 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cum va fi vremea până în februarie. Prognoza meteo pe trei luni

Decembrie. Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă, în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și în sud-est. Media multianuală lunară pentru luna decembrie este de—0,8 grade Celsius. Vor fi valori medii de temperatură de până la 3 grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la două grade Celsius, în Banat.

Precipitațiile lunare vor fi, în general, peste normele climatologice, cu excepția zonelor locale din vestul, nord-vestul și sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de media multianuală, respectiv 44,8 litri/metru pătrat pentru luna decembrie. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 92 l/mp), Oltenia (până la 87 l/mp), Crișana și Banat (până la 70 l/mp).

Ianuarie 2017. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în sudul, sud-estul și, local, în vestul teritoriului, iar în rest se vor putea situa sub media climatologică. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei (între—7 grade și—1 grad) și Moldovei (între—6 grade și—1 grad), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între—1 grad și două grade Celsius.

Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme local în est și sud-est, și se vor situa, în general, peste media climatologică în restul țării, stabilită la 33,6 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 74 l/mp), Oltenia (57 l/mp), Banat și Crișana (până la 54 l/mp) și Transilvania (49 l/mp).

Februarie 2017. Valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de normă în cea mai mare parte a țării. Media valorilor termice pentru luna februarie se situează la—1 grad Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între—5 grade și zero grade Celsius, în Transilvania și Moldova. Valori pozitive, de până la două grade Celsius, se vor înregistra în Dobrogea, Banat și Oltenia.

Cantitățile totale de precipitații vor avea o tendință spre excedent în vestul și centrul țării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice, de 31,6 l/mp. În zona Maramureșului, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 57 l/mp, în Oltenia la 55 l/mp, iar în Banat și Crișana la 50 l/mp. Totodată, în Dobrogea cantitățile de precipitații sunt estimate între între 13 și 26 l/mp, iar în Muntenia între 20 și 29 l/mp.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră