Primul parlamentar român ucis de coronavirus

09 Dec 2020 | scris de A.V.
Primul parlamentar român ucis de coronavirus

Deputatul PSD Radu Sebastian a decedat la 49 de ani, fiind primul parlamentar român care moare din cauza COVID-19. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Sebastian Radu era deputat de Buzău, organizația PSD condusă de Marcel Ciolacu.

Sebastian Radu a fost viceprimar al municipiului Buzău în anul 2012, dar a demisionat din funcţie în urma unor neînţelegeri cu fostul primar Constantin Boşcodeală. După ieşirea acestuia din politică, a revenit în PSD, de unde a candidat şi a fost ales deputat în anul 2016. Radu nu s-a mai regăsit pe listele din acest an pentru Parlament.

În luna martie, la începutul pandemiei, deputatul Radu Sebastian a procurat unei societăţi din Buzău materia primă necesară pentru a confecţiona 1.000 de viziere care au fost donate spitalelor din Buzău şi Serviciului Judetean de Ambulanţă, potrivit News.ro.

UPDATE

Deputatul Sebastian Radu a decedat la un spital din Germania. La câteva zile după ce a fost diagnosticat cu COVID, au apărut complicaţii şi a fost transferat de la Buzău la Spitalul Militar Central din Capitală. Ulterior, pentru că starea sa nu se ameliora, familia a solicitat transferul la un spital din Germania, unde el a murit, scrie News.ro.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră