Nicolae Miu Ciobanu, precizează, prin intermediul unui comunicat, că începând cu data de 1 februarie, "din respect față de Instituția Prefectului", a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, aprobarea demisiei sale din funcție. El a mai precizat că nu dorește ca prin poziția și funcția ocupată să se interpreteze că poate fi influențată ancheta penală desfășurată de către DIICOT.
Ieri, prefectul Ciobanu a fost audiat, ca urmare a unor fapte de natură penală ce s-au comis în cadrul unei societăți comerciale la care a îndeplinit funcția de administrator pe o perioadă de șapte luni, în perioada 2011-2012.
Nicolae Miu Ciobanu spune că dorește ca Instituția Prefectului să își păstreze în continuare reputația de garant al respectării legii și Constituției României.
"Am convingerea că am reușit să schimb puțin din mentalitatea reprezentanților primăriilor din județ, cât și a unor angajați din instituție, în sensul asigurării îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, cu respectarea legalității", afirmă Nicolae Miu Ciobanu în comunicat.
De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a înaintat Guvernului României propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către Nicolae Miu Ciobanu Ciobanu. Acesta a fost desemnat să exercite, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, funcția de prefect al județului Caraș-Severin, începând din luna martie 2015.
Propunerea ministrului Afacerilor Interne vine ca urmare a perchezițiilor care au avut loc, miercuri, în 19 județe din țară, printre care și în Caraș-Severin, fiind puse în aplicare 32 de mandate de aducere, pentru persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
Acțiunea a vizat un dosar penal care are ca obiect un grup infracțional organizat constituit în județul Caraș-Severin, care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape 25 milioane lei.