Coronavirus în București: 19 spitale primesc echipamentele de protecție destinate cadrelor medicale

04 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în București: 19 spitale primesc echipamentele de protecție destinate cadrelor medicale

În plină criză de coronavirus, spitalele se confruntă cu lipsa aparaturii necesare tratării pacienților COVID-19 pozitivi, în special paturi de ATI și ventilatoare mecanice, dar și  cu lipsa echipamentelor de protecție destinate cadrelor medicale, aceasta acutizând criza de medici și asistenți din toate spitalele din țară, adaugându-se acestei crize și numărul foarte mare de cadre testate pozitiv.

Prin intermediul comunicatului PMB ne este transmisă situația dotării cu echipamente de protecție a cadrelor din spitalele bucureștene: ”Pentru că prețuim personalul medical și dorim să asigurăm echipamentele necesare, Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor (ASSMB), printr-un efort permanent și susținut, face demersuri continue pentru a livra, suplimentar față de achizițiile proprii ale celor 19 spitale din subordine, tot ceea ce este necesar din punct de vedere al materialelor, dezinfectanților și echipamentelor de protecție.

Astfel, sunt livrate 400.000 de mănuși, 3.500 de măști de protecție în 3 pliuri, 5.000 de combinezoane și 1.800 de perechi de ochelari de protecție.

Iar acest proces de achiziționare a materialelor necesare eroilor din prima linie nu se oprește aici, ci va continua zilnic.

ASSMB a lansat procedura de achiziție de alte noi echipamente și dezinfectanți, în valoare de încă 3,5 milioane de lei. În paralel, spitalele au în derulare propriile achiziții de materiale.

De asemenea, am achiziționat echipamente si dezinfectanți în valoare de aproximativ 2,4 milioane euro (12 milioane de lei).

Bugetul total este însă de 20 de milioane de lei, din care, recent, s-au achiziționat patru aparate Real Time PCR foarte performante.

În total, PMB, prin ASSMB, a încheiat contracte pentru achiziția a 56.250 de combinezoane, peste 1.000.000 de măști chirurgicale simple, 20.000 de măști de protecție de tip FFP2, 14.000 de perechi de ochelari de protecție și 400.000 de mănuși.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră