O biserică din Cluj ține pasul cu tehnologia. Donațiile la cutia milei se fac wireless

19 Dec 2022
O biserică din Cluj ține pasul cu tehnologia. Donațiile la cutia milei se fac wireless

O imagine dintr-o biserică din Cluj-Napoca a devenit virală după ce prezenta posibilitatea credincioșilor de a dona cu cardul.Chiar dacă mai mulți preoți declarau că tehnologia este cumva arma diavolului, nevoie învinge barierele tehnologice și cardurile sunt acceptate pentru donații.

După cum se vede într-un videoclip publicat pe internet, în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din centrul orașului Cluj-Napoca a apărut o nouă cutie a milei, mai… modernă, transmite monitoruldecluj.ro

La intrare în biserică a fost amplasată o cutie neagră, în care a fost încorporat un POS. Așadar, credicioșii au putut să doneze bani și cu cardul de credit, wireless.

Pe cutia respectivă apare semnul „wireless” și scrie „E ușor să faci bine. Donează contactless”.  Un videoclip ce conține imaginea cutiei milei a fost postat pe TikTok și a adunat intr-un timp foarte scurt 200.000 de vizualizări.

În cel mai scur timp au început să curgă diverse comentarii de la faptul că în Cluj trăiesc foarte mulți It-iști și ei sunt obișnuiți să plătească cu cardul, la faptul că obiceiul ”cutiei milei” se transformă în ”cardul milei”.

Deși unii s-au arătat șocați, alții spun că acest lucru se numește „adaptare” și că în bisericile din alte țări se practică acest lucru de ani buni. Unul dintre internauți, însă, a spus că în acea seară în biserică avea loc și un concert, iar la eveniment a fost organizată o strângere de fonduri pentru un băiețel bolnav.

Nu de puține ori, bisericile s-au confruntat cu furturi, iar principalul obiect care dispărea era cutia milei pentru că se știa că vor găsi acolo donații, unele chiar substanțiale pentru diverse cazuri sociale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră