Ne dați sau nu ne dați? Ce a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române despre tăierea banilor pentru biserici

06 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Ne dați sau nu ne dați? Ce a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române despre tăierea banilor pentru biserici

"Așa arată proiectul de buget. El nu a fost încă aprobat în Parlament. Urmează probabil discuții, deci nu îl putem lua ca pe un termen definitiv și ultim aprobat. E limpede că nu va mai fi alocată o sumă atât de mare ca până acum, dar o sumă mai mică sperăm că va fi posibil", a declarat Bănescu pentru Agerpres.

El a mai precizat că "toate cultele, inclusiv cel ortodox, vor depune solicitări pentru fondurile necesare în primele luni ale anului viitor, de la 1 ianuarie, până la 31 martie".

Vasile Bănescu a dat asigurări că nu se vor opri lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului: ”Evident că este un minus această fracturare din partea statului, dar nu se stopează în nici un fel procesul de construcție al Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta continuă".

Purtătorul de cuvânt BOR a mai afirmat că acest proiect este "inclus pe lista celor 100 de obiective importante pentru finalizare în 2018".

"E anul crucial, aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Or, nu poți să excluzi Biserica Ortodoxă total de vreme ce a fost un partener stabil în dialog cu statul, iar proiectul ridicării unei Catedrale este unul vechi, ce datează de la 1884. În mod normal trebuie pledat pentru finalizarea unui proiect firesc, dincolo de minusurile pe care unii spun că le are. Nu se poate întrerupe așa ceva", a mai declarat Bănescu pentru Agerpres.

În proiectul de buget, la rubrica "lăcașuri de cult", nu este prevăzut niciun leu pentru anul 2016, în timp ce execuția preliminară pentru 2015 relevă că au fost alocate 177 de milioane de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră